Ájurvédikus mellápolás
Címlap / Szépség-Egészség / Ájurvédikus mellápolás

Ájurvédikus mellápolás

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-19

A mellek masszázsának és ápolásának az elsődleges célja a mellek egész- séges állapotának megőrzése. Természetesen, a mellek kezelése jelentős mértékben hozzájárul a mellek formájának megőrzéséhez is, vagy adott esetben azok méretének korrigálását is szolgálhatja. 


Rendezvénynaptár
Az ájurvédikus testmasszázsok tradícionálisan magukba foglalják a mellek kezelését-masszázsát is. A mellek masszázsának és ápolásának az elsődleges célja a mellek egész- séges állapotának megőrzése. Természetesen, a mellek kezelése jelentős mértékben hozzájárul a mellek formájának megőrzéséhez is, vagy adott esetben azok méretének korrigálását is szolgálhatja.


Az ájurvéda szerint a mellek és azok környékének masszázsa nem csak a mellek egészsé- gét és szépségét szolgálja, hanem jelentős hatást fejt ki a női reproduktiv szervek és szövetek állapoltára is.A mellek állapota
Az ájurvédikus mellápolásnál fontos megérteni, hogy a mellek, valamint az anyatej termelése szorosan kapcsolódik a kafa dosához és a rasza dhátu (plazma, nyirok) működéséhez.
A rasza dhátu a magunkhoz vett táplálékból keletkezik. Ha az emésztés gyenge, lassú vagy adott esetben túl gyors, akkor a plazma minősége is megváltozik. Ha folyamatosan rossz az emésztés, akkor egy idő után túl sok méreganyag szaporodik fel a szervezetben. A toxinok a nyirokrendszerben és a vérkeringésen keresztül szétáradnka a testben és az érzékenyebb területeken megtelepednek. A mellekben ciszták (pitta/váta felhalmozódás), duzzanatok (pitta/kafa felhalmozódás), daganatok jelenhetnek meg. Ezért a mellek egészsége, éppúgy, mint az egész test egészsége a magunkhoz vett táplálék és a jó emésztés függvénye. A szó legszorosabb értelmében: azzá leszünk, amit megeszünk és ahogy megemésztjük azt.

Mellmasszázs
A mell masszázs többféle mozdulatot és érintést foglal magába: marmapontok kezelése, körkörös, simító mozdulatok. A marmapontok vitális energiapontok, amelyek kapocsként működnek tudatunk és testünk működése között. A marmapontok nem azonosak a kínai gyógyászatban használatos akupunktúra pontokkal!
A marmapontok kezelése minden testszövetre hat és ugyanakkor segítséget nyújt a toxinok kioldásában. A kioldott méreganyagok a nyirokkeringésen keresztül távoznak a testből. A marmapontok, a különböző masszázsmozdulatok és az alkalmazott teljesen természetes anyagok együttesen végzik el a toxinok kioldását, szabályozzák a hormonok termelődését és támogatják a finom energiák keringését a test csatornáiban (sróták). Így növekedni fog a vérkeringés, amely friss tápanyagot szállít a szövetekbe.

Az ájurvéda figyelmeztet bennünket arra, hogy mellmasszázst előzetes orvosi konzultáció nélkül ne végezzük olyan esetekben, amikor csomót, szövetmegkeményedést, vagy egyéb elváltozást érzékelünk a mellekben, vagy műtéti beavatkozás történt a mellek területén a múltban.

Ájurvédikus mellápoló anyagok
A mellápolásban és masszázsban két féle anyagot alkalmazunk: ghritám-ot és gyógyolajat. A ghritám (gyógyszeres ghí) az ájurvédikus gyógyszerek egyik formája: az előre elkészített ghí-ben (tisztított vaj) különböző, a mellek ápolására ideális és igen hatékony gyógynövé- nyeket főzünk. A tailám (gyógyolaj) elkészítése szintén nagyhatékonyságú gyógynövények hidegen sajtolt olajából készül, amelynek receptúráját évszázadok óta őrzik az ájurvédikus gyógyszerészek.

Ezeknek a készítményeknek a legfontosabb összetevői a:
• shatávarí (fürtös spárga) – amely a női reproduktív szervekre gyakorol erőteljes fiatalító és erősítő hatást, ugyanis sok, női hormont serkentő anyagot tartalmaz.
• ashwagandha (farkascseresznye) – szintén fiatalító gyógynövény, amely előmozdítja a szövetek gyógyulását, regenerálja a hormonrendszert és ugyanakkor összehúzó hatású
• dadima (gránátalma) – összehúzó ( főleg a gyümölcs héjából nyert olaj), erősítő, vértisztító, az egyik legfontosabb anyag a mellek ápolására
• jázminvirág – hűtő, nyugtató hatású, erősíti a nyirokrendszert, tisztítja a méhet, ugyanakkor fokozza a szeretet és könyörületesség érzését. Baktérium-vírus és daganatpusztító hatású.

A tradicionális mellmasszázs olaj 9 -11 gyógynövényből készül. Ennyi összetevőre azért van szükség, hogy egy harmonizált gyógyanyag készüljön el, amely mind a három dosára kiegyen súlyozó hatással bír. Ilyen például a Priyadarshiní olaj.

Az ájurvéda tanácsai
Mivel a bőr a legnagyobb komunikációs területünk (váta dosa) és a bőrre felvitt anyagok egy része bekerülhet a véráramba, az ájurvéda azt ajálja, hogy a bőrre, így a mellekre is csak olyan anyagot vigyünk fel, amely annyira természetes és ártalmatlan, hogy akár meg is ehetjük.

A mellek egészségének és szépségének megőrzésére az ájurvéda a következőket ajálja:

- viseljünk csak természetes anyagokból készültt melltartót. A melltartót formáló anyagok (drótok) gátolják a mellszövet és izmok vérellátását, gátolják a nyirokkeringést és ezáltal a toxinok nem tudnak megfelelően távozni a mell területéről, amely idővel különböző betegségek tényezőjévé válik
- kerüljük az olyan táplálékot, amelyek hidrogenizált zsírokat (pl. margarin), vagy egyéb tartósítószert, állagjavítót, mesterséges színezéket, stb. tartalmaznak
- kerüljük az olyan táplálékot, amely tartalmaz állati zsiradékot, telített zsírokat, finomított cukrot, kaffeint tartalmaznak

A felsorolt anyagok negatív hatással vannak a hormonháztartásra és igen káros hatást fejte- nek ki úgy a testre mint az érzelmekre.

Galambos Rózsa
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 10634 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x