Emésztést könnyítő gyógynövényünk: erdei málnalevél...
Címlap / Szépség-Egészség / Emésztést könnyítő gyógynövényünk: erdei málnalevél

Emésztést könnyítő gyógynövényünk: erdei málnalevél

Forrás: Gyógytea
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Termesztett változatával ellentétben az erdei málnalevélből kitűnő gyógyteát lehet készíteni. Számos bajra hoz enyhülést, például bélgörcsökre, ezért kiváló kiegészítése a karácsonyi, nehéz menüknek. December hónap gyógynövénye. 

Enyhíti a hányingert, segíti az emésztést. Idült vastagbélgyulladásnál napi egy csészével kell inni, amíg a gyulladás el nem múlik. Köszvény ellen is napi egy csészével szükséges, csökkenti a húgysavat. Egy adag teához egy csapott evőkanál teafüvet kell leforrázni 2,5 dl forrásból levett vízzel, 10-15 percig lefedve állni hagyni, majd leszűrni és langyosan, ízesítés nélkül elfogyasztani. Legjobb éhgyomorra, ekkor szívódnak fel belőle legjobban a hatóanyagok. 

Enyhíti a görcsös menzeszt, erősíti a méhfalat, ezért vetélés kivédésére is használják. Mivel a méhizom működését szabályozza, a pete megtapadása után 12 hétig, és szülés előtt és után 2-3 hétig is ajánlatos inni napi egy csészével belőle. 

Nátha, láz esetén iszogassanak erdei málnalevél teát, csökkenti a kellemetlen tüneteket.


Mivel A-B-C-D-és E- vitaminok, vas, kálcium, foszfor és magnézium is található benne, erősíti a fogakat, a körmöt, a csontokat, védi a bőrt. Pattanások elmulasztására is használják, ilyenkor a napi egy csésze teaivás mellett a bőrt külsőleg is kell mosogatni a teájával.

Élénkítő, frissítő hatása miatt mindennapi fogyasztásra is ajánlott. Gyerekek ötéves kortól ihatják fél adagban, azaz csapott teáskanálnyi teafűből 2,5 dl forró vízzel készítve. 

Gyorgytea.hu

Kép:
piqs.de: Knipsermann - Teatime
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9671 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x