6 aranyszabály az energiatakarékos mosáshoz - így olcsóbb!...
Címlap / Szépség-Egészség / 6 aranyszabály az energiatakarékos mosáshoz - így olcsóbb!

6 aranyszabály az energiatakarékos mosáshoz - így olcsóbb!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Nem egyszerűen arról szól mikor indítod be a mosógépet, és mikor hagyod állni a szennyest. Trükkök a költséghatékony bevetésért. Víz, villany. Vagyis, még egyszer: ivóvíz és elektromos áram. A Föld jövője múlik mindennapi döntéseiden. 

  1. A család mérete alapján válasszon mosógépet! Ma már kaphatók 6-9 kg ruha mosására alkalmas készülékek is, amelyeket 4-5 fős családban sem kell kétnaponta beindítani. Ha ritkábban használja, nemcsak a villannyal, hanem a mosószerrel és a vízzel is spórol.
  2. Ügyeljen arra, hogy a mosógép tele legyen! Fél adag ruha kimosása ugyanis közel ugyanannyi vizet és energiát igényel, mint a teljes adag mosása és öblítése.
  3. Ha mégis gyakran előfordul, hogy nem rakja tele ruhákkal a gépet, használjon súlykontroll automatikával ellátott mosógépet! A rendszer érzékeli a töltet súlyát, és annak megfelelő mennyiségű vizet használ a mosás során. Így mosásonként akár 35-50%-kal csökkenthető az energia- és a vízfelhasználás.


     
  4. Amikor csak lehetséges, szárítsa ruháit a szabadban! Így alacsonyabb fordulatszámon centrifugálhat.
  5. Ha szárítógépet használ, szárítás előtt centrifugáljon magas fordulatszámon! Törekedjen arra, hogy a ruhák a lehető legszárazabbak legyenek a szárítógép használata előtt, mert túlságosan nedves ruha jelentősen megnöveli a szárítási időt és a felhasznált energiát.
  6. Ne adagoljon az előírtnál nagyobb mennyiségű mosószert, mert a gép nem használja fel, és ezzel nagyobb erőkifejtésre készteti a szivattyút.

(Fotó: Hotpoint Ariston Aqualtis)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3956 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x