Sous vide - Gasztrotrend 2010
Címlap / Szépség-Egészség / Sous vide - Gasztrotrend 2010

Sous vide - Gasztrotrend 2010

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Mitől más a háromperces lágy tojás, ha egy órán keresztül főzzük, de maximum 65 Co-on? A tökéletes főzési technológia. Megmutatjuk! 

Miért kerülnek vákuumzacskóba sous vide technológiával készülő ételek? Miért egészséges ez a főzési módszer? Mi a titok? Nem új alapelvről van szó, hiszen már nagymamáink is reggel 6 órakor feltették főni a húslevest, hogy délre az asztalon legyen, és 6 órán keresztül csak gyöngyözni hagyták. Már ők is tudták, ha hosszabb ideig, de alacsonyabb hőfokon készítjük az ételeket, az ízük finomabb lesz. A sous vide e filozófiának a professzionális módszere.


A sous vide technológiával készült ételek a precíz hőmérsékletkontrollnak, az oxigénmentes környezetnek és minimális hozzáadott zsiradéknak köszönhetően megőrzik eredeti ízüket, állagukat és színüket. Az alapanyagok egy erre a célra kifejlesztett vákuumzacskóban érik el a tökéletes ízhatást, úgy, hogy közben megőrzik vitamin- és tápanyagtartalmukat, így sokkal egészségesebb fogásokat kapunk, mintha hagyományos módszerrel készítettük volna el.

E technológiához emellett speciális főzőeszközökre is szükség van, hiszen azokkal lehet az állandó hőmérsékletet biztosítani, amely az egész módszernek az egyik leglényegesebb eleme. Hiszen minden összetevőt más hőfokon kell kezelni saját biológiai és kémiai adottságainak megfelelően, hogy a legtökéletesebb eredményt érhessük el.

A tojás például egy olyan étel, amelyről mindenki azt gondolja, hogy el tudja készíteni, de a tökéletes ízélmény átéléséhez meg kell kóstolni az egy órán át és 65 Co-on készült lágy tojást. A selymes, koncentrált ízek oka, hogy a fehérje és a sárgája más hőfokon szilárdul meg, így egészen új élmények várják majd a kísérletezőket.
A több mint egy napon keresztül készülő marhahús pedig újraértelmezi a steakről alkotott fogalmunkat.



Aki otthoni próbálkozás helyett professzionális eszközökkel elkészített sous vide fogásokat szeretne megkóstolni, látogasson el Herceghalomra az
ABACUS Hotelbe, ahol Segal Viktor kreatív chef specialitásai várják.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4153 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x