Szakrális öltözködés vagy divattrendek?
Címlap / Szépség-Egészség / Szakrális öltözködés vagy divattrendek?

Szakrális öltözködés vagy divattrendek?

Forrás: Girardi
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Mi a közös a mai divattrendekben? A kaotikus energia, amit képviselnek, stílusirányzattól függetlenül. A szakrális ruhaviseletekről nemigen tudjuk, mit jelentenek, pedig lenne mit tanulni a régi korok divatjából is. 

Mi is az a szakrális? Egyszerűen azt mondhatjuk, hogy szent. A szakrális tevékenység pedig olyan foglalatosságot takar, amikor magát Istent szeretnénk megközelíteni. A szertartás alatt a pap kapcsolatot akar létrehozni Isten és a hívek között. Ehhez minden eszközt megragad, így a századok óta hagyományos egyházi öltözékét is. A katolikus papok süvege, a Pápa tiarája, a buddhista papok díszes fejfedői, de a sámánok fejfedői is mind azt a célt szolgálják, hogy minél tisztább kapcsolat jöjjön létre a felső világokkal.


Felvetődik a kérdés, hogy csak szent célokra lehet felhasználni az öltözködést és főként a fejfedők formáit? A különféle kultúrák  öltözködési szokásai  megmutatták, hogy újabb idők, újabb viseleteket követeltek meg. Ahogyan változott az emberi gondolkodás, úgy változtak meg az öltözködés formai jegyei is. Az ún. modern idők divatja gyorsabb változásokat hozott, mint a kultúrák változásai. Egy-egy divatirányzat eltartott egy-két évtizedig is. Az első világháború környékén megszületett a mai értelemben vett divatszakma. Létrejöttek a divatházak, akik már egymással is versengtek, hogy egyre újabb vonalakat hozzanak létre az adott tradíció keretein belül. Energetikailag vizsgálva ezeket a divatholmikat, azt tapasztalhatjuk, hogy nagyon markánsan képviselték a kor szülte energetikát. Teljes volt még az összhang a korszellem és a formavilág között. A második világháború utáni női öltözködés szintén nagyon markáns jegyeket hordozott, különösen Coco Chanel ruhái voltak azok, amelyek életre hívták a mai nő megjelenését.

Az emancipált, munkába járó önálló nő lett az új korszak ideálja. Mindezen tulajdonságokat hatékonyan segítette a kor divatja.


Mi a helyzet ma? Az öltözködés pontosan tükrözi a kort. Káoszenergia! Ezzel lehetne legjobban jellemezni a mai ruházkodást energetikailag. Már a ruhák anyagai is olyanok, amelyek nincsenek harmóniában az emberi szervezet rezgésével. Ma egy divatos holmi alapanyaga többé vagy kevésbé műanyag, lehet, hogy például korábban PET-palack volt. A ruhák formavilága pedig megint a káoszt hordozza magán. A trendek ismét csak eszelős tempóban változnak. Egyik évben ilyen energiát közvetítenek, a következőben megint másfajtát. Mindig mást és mást, csak sohasem személyeset. Így nem csoda, ha a mai ember ideges, szorongó és folyton fáradt. Nem beszélve arról, hogy a mai ember egyre betegebb is, dacára minden tudományos orvosi eredménynek.

Közeleg az új kor, a Vízöntő-kor. Ideje lenne végre megszülni az új idők régi-új öltözködési szabályait is. Legyen az új, tudatosabb kornak, tudatosan megtervezett individuális öltözködése, amelynek az alapja az egyén személyes energetikai jellegzetessége. Egy olyan sajátos, az egyéni energetikai adottságokhoz tökéletesen illő, a személyes formai jellegzetességeket megvalósító öltözék legyen, amely mindenki számára harmóniát és belső rendet hoz.

Girardi

www.girardi.hu
www.girardilonglifedesign.hu
www.t-urania.hu

Képek:
Girardi
Freedigitalphotos / Photostock
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5569 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x