3 nagyszerű módszer a rugalmas bőrért
Címlap / Szépség-Egészség / 3 nagyszerű módszer a rugalmas bőrért

3 nagyszerű módszer a rugalmas bőrért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A bőrt nem csak kívülről, de belülről is lehet és kell is táplálni, sőt, a már kialakult ráncok ellen is hatékonyan lehet harcolni. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza a leghatékonyabb módszerekről beszélt.  

1. Vitaminok- a sokoldalú segítők

A bőr szempontjából optimális összeállítás az A-, C- és E-vitaminokra épül.
Az A-vitamin stimulálja a bőrsejtek aktivitását, csökkenti a szárazságból eredő ráncokat és javít a bőr feszességén. Viszont nehéz elegyíteni a különböző krémekbe, mert nem viseli el az oxigénnel és a fénnyel való érintkezést. Ezért a kutatók speciális cukormolekulákba „csomagolva” juttatják el a rendeltetési helyére. Más cégek az A-vitamin egyik elővitaminját, a retinaldehidet használják a ráncok ellen, amely a bőrben alakul retin- vagy A-vitamin-savvá. A-vitaminban (pontosabban annak előanyagában, béta-karotinban) gazdag táplálékot is gyakran érdemes fogyasztani, mint a sárgarépa, a brokkoli, a zeller, az áfonya, a csipkebogyó, a joghurt, a petrezselyem, a máj.
A C-vitamin természetes antioxidáns, amely az E-vitaminnal együtt megköti a szabad gyököket és javítja a bőr keringését. Ezek a vitaminok a kollagén képzésében is részt vesznek, így eredményezik a feszes bőrt. C-vitamint bevihetünk friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, E-vitaminhoz pedig zöld növényekből, a hüvelyesekből és a teljes kiőrlésű gabonákból juthatunk.

2.    Hidratálás belülről és kívülről

Bőrünk fiatalos kinézetét a kollagén rostok biztosítják. A kor előrehaladtával azonban a kollagéntermelés természetes módon csökken, mely ráncok megjelenéséhez vezet. Nem mindegy azonban, hogy ez mennyi idő alatt, illetve milyen mértékben következik be. A bőrfiatalító krémek egyik fontos tulajdonsága, hogy nem csak hidratálják a bőrt, de a kollagén termelést is serkentik. Ahhoz, hogy a krémek hatékonyságukat maximálisan kifejthessék, elengedhetetlenül fontos, hogy az elvesztett nedvesség pótlásáról belsőleg is gondoskodjunk, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával.
A legjobb választást az ásványvíz jelenti, mely nem csak kiváltó szomjoltó, de a benne található összetevők segítségével az ásványi anyagok pótlásáról is gondoskodhatunk. Reggelre jó választás lehet egy pohár frissen facsart gyümölcslé, vagy antioxidánsokban gazdag zöldtea elfogyasztása. Napközben kortyoljunk ásványvizet, az ebédet pedig egy tányér levessel kezdjük. Két étkezés közt magas nedvességtartalmú gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával is pótolhatjuk az elvesztett nedvességet. Ilyen az eper, a sárga-és görögdinnye, az alma, az áfonya, a saláta, a sárgarépa és a spenót.


3.    Lézer – ha komolyabb segítség kell


Az érettebb vagy problémás bőrre már nem elég a vitamin- és a nedvességpótlás. Ilyenkor érdemes az esztétikai bőrgyógyászat kezelései közül választani, amelyek egyszerre hatnak a bőrhibák és a ráncok ellen, sőt feszesítenek is. - tájékoztat dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza. 
- Elsődlegesen megtörténik egy színkorrekció, amely különösen rozácea, pigmentfoltok és az arcon lévő értágulatok esetén eredményez látványos változást. A hatásmechanizmus szerint a fényenergia nagymértékben nyelődik el a vörösvértestek festékanyagában, míg a bőr többi részén alig.
- A bőrfeszesítő hatása annak eredményeképpen jön létre, hogy a lézer azonnal összehúzza a kollagénrostokat, és néhány kezelés után már az egész kollagén-szerkezet átépülését segíti, feszesítve az arc és a nyak bőrét.
- Az úgynevezett frakcionált ránctalanítás a hármas számú hatás, amely szintén a kollagénrostok fokozott működését eredményezi, és éppen azt a hatást ellensúlyozza, ami az évek előrehaladtával a ráncosodást okozza. Az intenzív felületi hűtésnek köszönhetően a lézerfény 2,5 mm mélységig melegíti fel a bőrt, miközben a hámréteg sértetlen marad. Éppen ezért nevezik az ilyen típusú bőrfiatalító technikákat akár ebédidőben is elvégezhető beavatkozásoknak, hiszen a gyors, látható hegek nélküli kezelések után úgy folytatódhat a nap, mintha mi sem történt volna.

www.oxygenmedical.hu

Képek: ambro / FreeDigitalPhotos
zole4/FreeDigitalPhotos





Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2896 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x