3 recept a szép bőrért - lejárt szépségápolási technikáid...
Címlap / Szépség-Egészség / 3 recept a szép bőrért - lejárt szépségápolási technikáid cseréld természetesre!

3 recept a szép bőrért - lejárt szépségápolási technikáid cseréld természetesre!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A kánikularuhában, miniszoknyában kivillanó bőrfelületek gyakran hordozzák a tél nyomát. Fakók, érdesek, vagy zsírosodóak. Varázsold selymessé bőrödet. Na nem a megszokott módon! A régi kencéket most természetes módszerekre cseréljük. Az anyatermészet ugyanis a fiatalság, üdeség tárháza. 

Tisztítás
A megvastagodott szaruréteg alatt a bőr nem jut elegendő oxigénhez, és az ápolókrémek is nehezen szívódnak fel. Kiváló hetente egyszer a gyümölcssavakat tartalmazó tisztítómaszk használata, amely feloldja az elhalt hámsejteket, világosítja a barnás elszíneződéseket, és megszabadítja a pórusokat a felesleges faggyútól.

Természetes módja azonban: Egy lábasba készíts kamilla és körömvirág keverékből főzetet. 5 percig gőzöld fel felette bőrödet, majd tiszta vízzel és egy törölközővel tisztítsd le arcod. Más bőrfelületekkel is hasonlóanjárhatsz el.

Táplálás
Ha pórusai már tiszták, jöhetnek a tápláló, puhító, simító termékek. Más hatóanyagokra van szüksége a 25, és másokra a 45 éves bőrnek. Ezért mindig az életkorának megfelelő ápolókat válassza. Ugyan 20 év körül a bőr még feszes, ránctalan, de már veszít energiájából. A bőrsejtek minden erejüket a környezet káros hatásaival szembeni védekezésre fordítják, a regenerálásra már alig futja. Az energiakrém úgy működik, mint egy akkumulátor, mely erővel tölti fel a bőrt, így bőven jut belőle a megújulásra, lelassítja az öregedési folyamatot, és az arc sokáig megőrzi fényét, egészséges színét.

Természetes módja azonban: Egy dl joghurtot keverj el ugyanennyi zsíros tejföllel és egy kis kanál olivaolajjal. Egy evőkanál mézzel. Ha zsíros pattanásos bőröd negyed citrom levét, VAGY egy csipet sót is tehetsz bele. A bőrödre kb 5-10 percre vidd fel a keveréket, majd mosd le. A kar hátsó részén, a háton, vállakon, dekoltázs és lágyék tájon is hatékony ápolás.

HarmoNet tipp: Gyönyörű bőr a Perricone diétával >>

Szépségvitaminok
A tavaszi vitaminhiány nemcsak a közérzetünkön, hanem a bőrünkön is látszik. Létfontosságú vitaminokat nemcsak tablettákban, élelmiszerekben, hanem krémekben is bejuttathatunk szervezetünkbe. Utóbbi megoldással ráadásul fokozza a bőr életképességét, frissességét.



A-vitamin:
segíti a sejtek osztódását, a bőr regenerációját, nedvesen tartja a friss bőrréteget.

C-vitamin: nedvesíti a bőrt, serkenti a kollagén termelődését, felelős az egyenletes bőrszínért, tisztaságért, erősíti az érfalakat.

E-vitamin: javítja a bőr vérellátását, simítja a ráncokat, helyreállítja az UV-sugarak okozta petyhüdtséget.

Természetes módja azonban: Répa és uborka pakolás formájában, d emég inkább belülről. Nem csak gyümölcs, hame azöldséglevek is nagyon hatékonyak. A céklalé például vagy a reteklé rengeteg vitamint és ásványi anyagot pótol szervezetünkben.

Bzs - FK
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 8477 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x