Mi mindent okozhat a beteg pajzsmirigy
Címlap / Szépség-Egészség / Mi mindent okozhat a beteg pajzsmirigy

Mi mindent okozhat a beteg pajzsmirigy

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az utóbbi időben egyre több páciens jelentkezik pajzsmirigy problémákkal, illetve a biorezonanciás vizsgálat során derül ki, hogy működése nem megfelelő. Az életünkben jelen lévő stressz, rohanás a tüneteket fokozhatja. 

A pajzsmirigy feladata szervezetünk anyagcseréjének karban tartása.

Amennyiben van elegendő fehérje és jód a szervezetünkben, képes megfelelően működni. Hatással van a többi hormontermelő mirigyre is , felelős a test hőháztartásáért, hatással van a növekedésre, a vízháztartásra.
 

 

 
 
 
 
 
 
A pajzsmirigy megbetegedési a szöveti elváltozásokban -struma, göbök, daganatok , gyulladásokban, illetve alul és felülműködésekben nyilvánulhatnak meg.

Leggyakrabban látható formában a pajzsmirigy megnagyobbodása jelentkezik. ez hívjuk strumának (golyvának)Ritkább az a formája strumának, amikor befelé növekszik, kívülről alig látható, de ahogy növekszik befelé, a nyaki szerveket nyomja –így légzési és nyelési zavarokat okozhat. Ez különösen fizikai terheléskor jelentkezik, de bizonyos mozdulatok is kiválthatják.

A pajzsmirigyet, akár a többi belső elválasztású mirigyet az agyalapi mirigy szabályozza. ATSH nevű hormon a pajzsmirigy alulműködésekor elkezd növekedni,és ebből már következtethetünk a funkciózavarra. Az a tapasztalatom, hogyha a TSH emelkedett, már tünetek vannak,de enyhe emelkedésekor , amikor a kollégák még nem is gondolnak pajzsmirigyproblémára már látunk eltéréseket.

A strumákat megfelelően adagolt jód pótlásával meg lehet előzni, illetve az enyhébb formákat kezelni lehet .A jódot lehet pótolni bioaktív kék jóddal, spirulina algával, jódozott sóval. Általában műtétet javaslunk a nagyra nőtt golyvánál, mikor a környező szöveteket nyomja.

A pajzsmirigy alulműködése sokszor nehezen derül ki, mert általában alattomosan fejlődik a szervezetben.

Tünetei lehetnek:
- hízás
- túlzott alvásigény
- fáradékonyság
- szívtáji nyomásérzés (gyakran keverik össze angina pectorissal)
- hajhullás
- légzési nehézségek
- depresszió

Túlműködés esetén a tünetek a következők lehetnek:
- szapora szívműködés
- alvási nehézség
- hasmenés
- cikluszavarok
- idegesség
- fogyás
- izzadás
- izomgyengeség
- hajhullás

  
 
A terápiásan adagolt pajzsmirigyhormon is kiválthat túlműködést.

A pajzsmirigy gyulladása általában túlműködéssel jár.

Akut gyulladáskor a klasszikus tünetek jelentkeznek - fájdalom, pír,duzzanat.
Krónikus gyulladás esten a tünetek lassabban alakulnak ki-ilyen a Hasimoto tireoiditis.Ez jelentkezhet alul és túlműködéssel,és autoimmun eredetű .Ilyen esetben sokat segíthet a megfelelő terápia mellett a diéta is.

A változó korban lévő hölgyek tüneteiért is sokszor a pajzsmirigy felelős.

Érdemes szelíd gyógymóddal indulni a pajzsmirigy problémák kezelésében, és csak akkor válasszuk a gyógyszeres kezelést, ha az életmódváltás, diéta, biorezonanciás, homeopátiás kezelés hatástalan.

Rendelőnkben egy 2 órás vizsgálattal teljeskörű állapotfelmérés során sok adatot nézünk, többek között a pajzsmirigy állapotát is.

http://terapia.webnode.hu/

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 20075 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x