Otthoni edzés
Címlap / Szépség-Egészség / Otthoni edzés

Dr. Csábi Bettina

Otthoni edzés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Tudnod kell, hogy a statisztikák szerint még azoknak az emberek, akik rendszeresen eljárva éveken keresztül edzettek, csak 10%-a képes hónapokon keresztül otthon, egyedül edzeni. Tehát summa summarum 90% feladja, majd újrakezdi többször, egyre kevesebb hittel, akarattal és elszántsággal, végül kudarcélményt okozva magának. 

Én 8 hónapon keresztül edzettem úgy, hogy tartottam a heti 2 BAJNOKOK EDZÉSÉT, és mellette otthon napi 20 percet edzettem, és heti 30 percet kocogtam. De még én is belefáradtam, holott a végtelenségig tudom variálni az edzésmódszereket. És ugye a legfőbb tévhitek, amik akadályoznak abban, hogy eljárj edzeni.

Szégyelled magad: nálam is vannak, akik úgy kezdik, hogy „meghúzzuk magunkat a hátsó sorban”. Nem leszel középpontba, mindenki magával foglalkozik, csak az utolsó negyed óra az, a lazítás, amikor már kicsit ráérnek észrevenni a körülöttük lévőket azok, akik jó helyre mentek edzeni. Légy büszke, hogy te is ott vagy, s eddz lelkiismeretesen!

 
Pár perc naponta, igen, minimum 30, de akkor pihenőnap nélkül, és olyan intenzitással, hogy ne mondjam, hol veszed a levegőt…


 

Kinek ajánlom mégis?

- Annak, aki kiegészítésként használja
- Rehabilitáció a célja
- Olyan élethelyzetben van, hogy képtelen megoldani azt, hogy máshol eddzen.

Mire figyelj?

MEGFELELŐ TUDÁS

A nulláról nem tudsz nekiindulni, legalább annyira fogadj edzőt, hogy a gyakorlatok helyes kivitelezését megtanulod, így elkerülöd a sérüléseket, a túlerőltetést, és el tudod érni azt a célt, amit szeretnél.

MEGFELELŐ IDŐZÍTÉS

Már korábban írtam arról, miért ajánlom a reggeli edzéseket, ha nem csoportos órára mész, ezt visszakeresve kifejtve megtalálod, milyen előnyökkel jár a reggeli edzés. De bármikor is edzel, egy a lényeg, hogy rutin legyen, olyan, mint a fogmosás.

MEGFELELŐ INTENZITÁS

Ha ismered az edzésmódszeremet, egy mondatban összefoglalhatod: maximális hatékonyság, koncentráció, intervallum módszer minimális időráfordítással. Aki nem élsportoló, annak napi 30 perc bőven elegendő. Én 60 kmt tavaly 6 órás futáson ezzel a módszerrel futottam le egyszerre úgy, hogy heti 6-7 kmt kocogtam mellette. Ez tudod mit jelent? Egy ilyen teljesítményhez heti 100 kmt kéne futni minimum.

MOTIVÁCIÓ

Már korábban írtam erről, ezt visszakeresve megtalálod, ez a kulcsa mindennek, hogy fejben ott vagy-e.


Pár minta egy 20 perces gyors otthoni átmozgatáshoz, természetesen bemelegítés és levezetés evidencia

1. Kitörésbe ugrás 25-25 db lábanként
2. Váltott lábas, térdfelhúzás szökdelésből 25-25 db lábanként
3. Csillag ugrás (magas, kéz-láb X alakban kitár)
4. Fekvőtámasz ki-be ugrás 50 db
5. Fekvőtámasz 10 db
6. Bolgár kitörés zsámolyon 25-25 db lábanként
7. Hátsó fekvőtámasz 10 db
8. Hasprés 50 db
4 teljes kör után jött a csere, a haspréshez és a kitöréshez használhatsz tárcsát, vagy kézisúlyt.

Legyetek bajnokok a mindennapokban!


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4873 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x