Ötletek, hogyan tegyük élménnyé a nyári szünetet
Címlap / Szépség-Egészség / Ötletek, hogyan tegyük élménnyé a nyári szünetet

Ötletek, hogyan tegyük élménnyé a nyári szünetet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Nagyon megoszlanak a szokások azzal kapcsolatban, hogy ki hogyan szervezi a gyermekének a nyári szünetet. Aki sok táborba megy, annak gondoskodnak a változatos programokról. Aki otthon tölti a nyarat akár szülőkkel, akár nagyszülőkkel, szerintem nekik is érdemes egy bizonyos napirendet tartani. Ezt már megszokta az óvodában, iskolában, nem csúszik szét a napja, s szerintem a felnőttnek is könnyebb, ha van egy terve a napra. 

Azt gondolom, az is fontos, hogy a gyereknek az életkorának megfelelően legyenek apró feladatai minden nap. Kisebbek kivihetik a szemetet, nagyobbak felmoshatnak, vagy amire éppen szükség van. Nálunk az vált be, hogy a gyerekeknek egy állandó feladata van, amit minden nap elvégeznek. Tudják, kinek mi a dolga.

Jó módszer lehet az is, hogy a hűtőre rajzokkal jelöljük a különböző lehetőségeket, melyeket a gyerek beikszel, ha megcsinálta. Ezzel az övé a választás lehetősége, hogy aznap mihez van jobban kedve.

Persze jó, ha van valami pozitív visszacsatolása annak, ha a gyerek segít otthon. Cserébe kitalálhatunk hétvégén valami különleges programot, vagy mi meg sütünk neki palacsintát.


Ez mind-mind egyéni lehet egy családban, kinek mi fér bele, de a gyereknek hosszú távon nagyon jót teszünk azzal, ha nem hagyjuk egész nap a számítógép, TV, tablet, okostelefon előtt ücsörögni.
Ha visszagondolunk, melyek voltak a kedvenc játékaink gyerekkorunkban, biztos, hogy találunk közötte olyat, amit a gyermekünk is szívesen játszana. Szerintem soha nem megy ki a divatból egy óvodás gyermek számára az ugróiskola, szappanbuborék-fújás, homokvárépítés, ha még emlékszünk, megtaníthatjuk „gumizni” is.


A legtöbb játék nem igényel nagy anyagi befektetést sem, inkább egy kis tervezést, utánajárást.
Ha kicsit is nyitottak vagyunk, akkor még újabb és újabb ötleteket is meríthetünk ismerőseinktől, vagy az internetről.

Amit soha ne mulasszunk el, hogy legyen minden nap a gyerekek életében a játékon kívül mese is. Ovisoknak szülő által mesélve, olvasva, kisiskolások pedig minden nap olvassanak egy kicsit önállóan is.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6883 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x