Mit érhetsz el 3 hónap alatt az alakformálásban?
Címlap / Szépség-Egészség / Mit érhetsz el 3 hónap alatt az alakformálásban?

Dr. Csábi Bettina

Mit érhetsz el 3 hónap alatt az alakformálásban?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Hányszor történt már meg veled, hogy belekezdtél kitartóan az edzésbe, aztán csak nem lett szemmel látható eredménye? Hogy irigykedve néztél másokat, és inkább kritizáltad azokat, akik nálad ezerszer jobban néztek ki? Itt a legfőbb ideje, hogy véget vess ennek! 3 hónap mire elég? Ha elkövetsz néhány hibát, legfeljebb arra, hogy csalódottan legyints, "idén sem sikerült", ha gondolkozol, minden világossá válik, mintha kivilágítanák az utadat. 

A döntés

Már belefáradtál a sok újrakezdett diétába... Mindig jött egy holtpont, egy csábítás, egy kudarc. És feladtad. De miért pont Te lennél az, akinek ne sikerülne? Adj magadnak 12 hetet, hozd meg a döntést, hogy most végigcsinálod, és döntsd el, kivel! Folyamatosan látod a sikersztorikat, és Te is „olyan” alakot szeretnél, ki akarsz lépni a mindennapok mókuskerekéből, bebizonyítva magadnak és mindenkinek, mi az, amire képes vagy? Önbizalmat akarsz, meg akarod tanulni, hogy kell változtatni az életeden?

Döntő kérdés. Hol akarod megszerezni, ott ahol mozognak minden eredmény nélkül, vagy ott, ahol az átalakulások már rutinszámba mennek? Ahol az edző a netről levett amerikai fitness sztárok képével reklámoz, vagy azzal, hogy hónapokig mutogatja, milyen eszement diétán él? Ha neki megfelel a csirke-hal-rizs kombináció, OK, de akkor hogy fog neked változatos diétát írni, amit ígér? Ezen elgondolkodtál már? Vagy mennyire hatékony a módszere, ha nem tud élethosszig tartó formát hozni, hanem állandóan kúrákba, fogyasztásokba éli az életét? Tudod, én is úgy választottam magamnak futóedzőt, hogy megnéztem, hány ezer versenyzőt nevelt ki, milyen eredményekkel, és ő maga hogy edz, azaz mennyire hiteles a szakmájában. Tehát ha olyan ember tanácsait követed, aki ezeknek a kritériumoknak nem felel meg, aláírtad a bukásodat.

Megvan a jó edző - majd ledolgozom

"Edzettem, most bármit ehetek, már ledolgoztam" Tipikus. Futsz, edzel reggel, délelőtt a karácsonyi túrák után, a strandon lángosozás előtt, úgy gondolván, előre elvégezheted a munkát, és ezt követően következhet is a jól megérdemelt jutalom. Gratulálok! Most a hormonokra nem térek ki túl hosszan, pár gondolat erejéig csak. Ha túl sok inzulin van a szervezetedben, ez hízáshoz vezet, és napi szénhidrát adagot több étkezésre kell elosztanunk éppen az előbbi ok miatt. Ha egészséges vagy, a leptin hormonjaid jelzik az agynak, hogy elegendő tápanyag áll rendelkezésedre a testedben IR-ról, azaz inzulin rezisztenciáról már hallottál, nekünk is több IR-os bajnokunk van. De arról hallottál már, hogy leptin rezisztenssé válsz? Lehetséges ez? - igen lehetséges, akkor az agy nem tudja értelmezni a leptin által küldött jelet. Minél többször eszi túl magát, annál jobban leptin rezisztensebbé válik, kvázi nem érzékeled, mennyire túletted magadat. Tehát ne gondold azt, hogy leedzeed, aztán telepakolhatod a gyomrodat teljesen mindegy, milyen minőségű és mennyiségű étellel! Az edződ feladata az is, hogy céljaidnak megfelelő étrendet írjon neked.
.
Mert ha nem kapsz normális tervet, az a legtökéletesebb módja annak, hogy teljesen haszontalanná tedd azt, amit elvégeztél. Aztán persze körforgás: edzel-eszel-egyre többet edzel-egyre többet eszel. Halihó! Edzés után nem ehetsz bármit. Bár a szervezet kevésbé hajlamos zsírt építeni az edzés után elfogyasztott táplálékból, ilyenkor leginkább a regenerálódásra törekszik, de ez nem azt jelenti, hogy bármit és bármennyit ehetsz. Ha mindenáron ragaszkodsz ahhoz, hogy azonnal egyél, az az étkezés azonban minőségi tápanyagforrásokra épüljön, és a szükséges tápanyagokat a célunknak megfelelő arányban kell, hogy tartalmazza.
….és az első 3 hónap

Az első 2 hét könnyen végigmegy, addig elengedi a felesleges vizet a szervezeted, és testsúlytól függően 3-6 kg súlycsökkenésre számíthatsz. Ha az első két pontot megfelelően teljesítetted, azaz olyan edzés-és étkezési terved van megfelelő szakembertől, ami számodra megfelel-kihangsúlyozva, számodra, akkor megy minden, mint a karikacsapás. A számodra azért van kihangsúlyozva, mert itt nem olyan dolgokra gondolok, ami a könyöködön jön ki, hogy testsúlyod, magasságod, stb. figyelembevételével, hanem mindenben passzol-e rád. Azaz be tudod-e illeszteni a család-munka-életmód háromszögébe, tehát minimális időráfordítással eléred-e a maximális eredményt. Ha igen, jó helyen vagy. De azért ne gondoljad azt, hogy ezért neked nem kell tenned semmit! Volt olyan, aki először megírta, válófélben van a feleségével, ő főzni nem tud, de meleget akar enni, azt írjam fel, amit otthon a félig exfelesége meg tud főzni eleve. Főzni ne menjek el hozzá? Ha eddig azt ette, felgyűjtött magára jó pár kg-ot, miért hiszi azt, ha én leszentesítem, nem hízik tovább? Van megoldás, csak neki is tenni kell érte. Tehát vedd tudomásul, hogy nem túl nagy súlyfelesleggel /10 kg/ 3 hónap alatt lehet kockahasad, ha azt eszed, amit felírnak, és úgy edzel. Ezer bajnokom példáját meg tudom mutatni, és meg tudom mutatni azt is, hogy igen, a mindennapokban is lehet kockahasa a bajnokaimnak, mégpedig gyerekek mellett, úgy, hogy jókat esznek. Valódi emberek valódi példáit tudom felhozni. 3 hónap befektetés-ennyi kell.

És a legnagyobb csapda: tedd rutinná a feladataidat!

"A siker 20% tehetség, 80% gyakorlás" /Liszt Ferenc/. Tudatosítsd, hogy amit csinálsz, az hasznos számodra! Maradj motivált! Ezt kell alkalmaznod az élet minden területén, hogy minél hamarabb a sikeres emberek között találd magad. Válts át egy új gondolkodásmódra, amellyel meg fogod többszörözni hatékonyságodat.

Mi a siker titka? Beleteszed azt a kis pluszt???


A siker és az átlagos között nagyon kicsi a határvonal, de kell hozzá az a megfoghatatlan kis plusz, amitől megtanulsz BAJNOK lenni. Óriási erőfeszítés kell, hogy át tud lépni. A határon ott van még egy sorozat, vagy az, hogy rátegyél még egy kis súlyt. Ennyi a siker titka. Hogy hajlandó vagy-e beletenni a pluszt. Amire a többség nem képes, mert korábbi önmagukhoz képest szuper formát hoztak, látszik a kockahas, de nincs érett izomzatuk még. Ekkor követik el a legtöbben a hibát, és kezdenek variálni. „Magamtól is menni fog, elértem a célomat”, és mivel még nincs olyan érett izomzatuk, visszacsúsznak szépen, láthatatlanul, 1-2 év alatt.

Bele kell tenni azt a kis pluszt. Azt a pluszt, ami igen fájdalmas, ami iszonyat nagy akaraterőt igényel. Kevesen született bajnokok, aki kiemelkedőt nyújt, az általában megtanulja lépésenként, hogy legyen átlagosból bajnok. Mert meg lehet tanulni, egy a titka, hogy meg kell DOLGOZNI ÉRTE ÉS NEM FELADNI!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 16409 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x