Fogmosás és COVID? Nem is gondolnád, hogy mennyire összefügg!...
Címlap / Szépség-Egészség / Fogmosás és COVID? Nem is gondolnád, hogy mennyire összefügg!

Fogmosás és COVID? Nem is gondolnád, hogy mennyire összefügg!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A fogágybetegségben (parodontitis) szenvedők gyakrabban halnak bele a COVID-19 betegségbe, kerülnek intenzív osztályra vagy légeztetőgépre, mint azok, akiknek egészségesek a fogaik és nem gyulladt az ínyük.  

 A COVID-19 betegség egyelőre nem tűnt el az életünkből. hiszen a gyerekeket jelenleg még nem is oltják. Pont emiatt fontos a higiéniai szabályok betartása továbbra is, így a maszkhasználat, a gyakori kézmosás, a rendszeres fertőtlenítés és a hatékony fogmosás, a megfelelő szájhigiénia.

A Curaprox svájci fogápolási márka segítségével összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogmosás és a COVID-19 kapcsolatáról. Bár home office idején mi magunk is hajlamosak vagyunk a szokásos testápolási rutinokat elhanyagolni. A fogmosást nem szabad elhagyni, míg egy zuhany vagy hajmosás elmaradása maximum csak esztétikai probléma, addig a fogmosás hiányával a fertőzés szövődményeit kockáztatjuk.






A folyamat hátterében az áll, hogy a fogágybetegség nyitott kapuként szolgál a különböző kórokozók és toxinok számára, amelyek a szervezetbe jutva fokozzák a gyulladásos reakciókat, így hozzájárulhatnak az úgynevezett citokin vihar kialakulásához is. Tehát a világjárvány is rámutatott arra, hogy a szájüreg és a fogak egészsége nemcsak a fogak megőrzése, de az egész szervezet védelme szempontjából fontos.
 

Így kell helyesen fogat mosni!

 

A kemény fogkefék és az erőteljes fogmosás könnyen felsérti az ínyt, amely még rendszeres fogmosás esetén is ínygyulladáshoz vezethet. A helyes fogmosás egyik alapja tehát a minél sűrűbb csomózású kíméletesen puha fogkefe, mint például a Curaprox fogkeféi. Ezt érdemes hatékony fogköztisztítóval vagy fogselyemmel kiegészíteni, így a fogak közötti rések is megtisztulhatnak.

 

Ha inkább egy videón néznéd meg a helyes fogmosás alapjait, itt megtalálod:

 

A hagyományos fogkefék sörtéi túl kemények ahhoz, hogy túlzott rányomás nélkül elérjék a kritikus területeket, az ínyszélt és a fogak közti réseket. Az alaposabb tisztításért sokan bizony keményebben dörzsölik a fogakat és az ínyt. Emiatt kialakulhatnak súlyos ínysérülések és szabaddá válhat az érzékeny fognyak is.

Ezért előnyösek a puha fogkefék. A helyes fogmosás egyik alapja tehát a minél sűrűbb csomózású kíméletesen puha fogkefe, mint például a Curaprox fogkeféi. Ezt érdemes hatékony fogköztisztítóval vagy fogselyemmel kiegészíteni, így a fogak közötti rések is megtisztulhatnak. Amikor home office-ban dolgozunk, online oktatás zajlik, vagy csak sokat vagyunk otthon, hajlamosak vagyunk elhanyagolni vagy éppen kihagyni a mindennapos testápolási rutinunkat, beleértve a fogmosásokat is.


De ne másnak tisztálkodjunk, hanem a saját egészségünk érdekében. Bár a hajnál, a sminknél, a borotválkozásnál csupán esztétikai probléma lehet a lustaság, a fogmosás inkább egészségügyi kérdés. Jelenleg zajlik egy nagyszabású online kutatás, amely azt méri fel, hogy a magyarok fog- és testápolási szokásai miként változtak a pandémia, a home office, karantén idején. Segítsd munkánkat és válaszolj őszintén, neked és családodnak nem változtak meg a test- és fogápolási szokásai?
 

SEGÍTSD A KUTATÁST ÉS TÖLTSD KI EZT A PÁR PERCES ONLINE KÉRDŐÍVET!

 

Ha szeretnél 15%-os kedvezménnyel gyengéd és különösen sűrűn csomózott Curaprox fogkeféket vásárolni, akkor írd be a Harmo2105 kuponkódot a https://www.sagerdental.hu/fogkefek oldalon.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 2709 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x