A Luna-jóga - menstruációs fájdalmakra
Címlap / Szépség-Egészség / A Luna-jóga - menstruációs fájdalmakra

A Luna-jóga - menstruációs fájdalmakra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A Luna-jóga nevében hordozza a Hold, a nőiség szimbólumát. Célja a nőiség megerősítése a szexuális szervekre irányuló jóga gyakorlatokon keresztül. Hozzátartozik a megfelelő légzés , ami a férfi és női energiák kiegyensúlyozását szolgálja a női testben.  

A jóga szó szanszkrit jelentése magyarul: egyesülni, összekötni.
Másik jelentése: iga.

A gyakorlás során a szó jelentése valóra válik, hiszen létrejön a test, lélek és szellem összekapcsolása, harmóniája a jóga, az iga által.

A Luna-jóga alapja a hatha jóga

A Hatha jóvának melynek több ezer éves gyökerei vannak az indiai kultúrában. Ebből kiválasztották azokat a speciális gyakorlatokat, melyek a női szervekre hatnak elsősorban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy jelentős javulást hoz a havi ciklus rendeződésében, a termékenység növekedésében, a klimaxos panaszoknál, menstruációs fájdalom esetén, nyálkahártya szárazságnál. Betegségeknél, mint ciszta, mióma, rákos elfajulás, teljesen eltűnik az elváltozás vagy jelentős javulás érhető el a beteg állapotában. A női szervezet jobb megfigyelése, érzékelése által elmélyül a szexuális öröm, mind férfiak, mind nők esetében. Ezek a jóga gyakorlatok férfiaknál serkentik a sperma képződést és annak minőségét javítják.

A Luna-jóga megalkotója és népszerűsítője – Adelheid Ohlig-módszerébe beépítette Aviva Steiner izraeli tánc-jóga -és gimnasztika oktató és pszichoterapeuta sikeres tapasztalatait. Ő maga is átélte a gyógyulás folyamatát, mivel súlyos betegséget, méhnyakrákot kapott. Ekkor újságíróként dolgozott, életében a hangsúly a munkájára tolódott, férfinak való terhet viselt el és helytállt. Közben női ciklusa felborult, havi vérzése kimaradt és méhnyakrákot állapítottak meg nála.
Ekkor állását feladta, s két éves kitartó gyakorlással, masszázzsal, diétával és homeopátiás szerekkel kigyógyította saját magát és sikerült az operációt elkerülnie. Így indult a Luna – jóga gyógyító útjára és segít annak , aki időt szán a megismerésére és jó hatásainak átélésére. Akkor használ, ha örömmel és kíváncsisággal végezzük. Felébreszti bennünk az életerőt, gyógyító és kiegyensúlyozó hatása van.



Ciklus az ősi kultúrákban

Az ősi kultúrákban a nőiségnek kultusza van és rítusokkal erősítik meg annak megnyilvánulásait. Sri Lankán piros ruhába öltöztetik ekkor a lányt és családi ünnepet rendeznek. Az indiánok a nő erejét látják a menzeszben, nagyra becsülik az életadás képességét. A nyugati társadalmakban gyakran teherként, fájdalommal éljük át a havi ciklust, titkolandónak tartják és hatalmas üzleti lehetőségként kihasználják.

A reklámok diktálják mit és hogyan csináljon egy nő, hogy észrevétlenné tegye a menzesz napjait, csillapító tablettákkal nyújtanak megoldást. Eközben a nők megfeledkeznek saját testük megfigyeléséről, a belülről jövő jelzéseket elnyomják, sokszor hormonkezelésnek vetik alá magukat, s ettől várják a gyógyulást

A Luna-jóga a Hold fázis változásaihoz hasonlóan segít testünknek átélni az állandó átalakulást érzelmi, testi és szellemi síkon. Ha megéljük ezeket, élettelivé, gazdagabbá válunk általa, s megismerjük saját lényünk , hogyan juthat újra és újra egyensúlyba. A jó hatás csak rendszeres gyakorlással érhető el, egyénre szabott gyakorlatok végrehajtásával.

Kitartó figyelem

Lényeges különbség a tornagyakorlatokhoz képest, hogy a jógában a figyelem mindig arra az izomcsoportra irányul, amivel éppen dolgozunk. Ez az izom feszes, az összes többi laza. A kitartó figyelem teszi lehetővé, hogy megismerjük a testünkben zajló folyamatokat, testünk finom jelzéseit és változásait. Megtanuljuk nem értékelni, hanem egyszerűen tudomásul venni azt, amit érzékelünk. Ez vezet önmagunk egyre jobb megismeréséhez. Csodálatos hatása az, hogy összhangba kerülünk nemcsak saját magunkkal, hanem környezetünkkel, a természettel, s ha csak rövid időre is, az univerzummal. Ha ezt megérezzük, a lényegét érezzük meg a jógának, az egészségnek és jóllétnek, s mindig erre a harmóniára fogunk
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10864 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x