Egyedül az ünnepek alatt - a magány egy berögzült tudatállapot?!...
Címlap / Psziché / Egyedül az ünnepek alatt - a magány egy berögzült tudatállapot?!

Egyedül az ünnepek alatt - a magány egy berögzült tudatállapot?!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Már javában benne vagyunk a rövid nappaloknak, a hosszú estéknek, s ezt azoknak legnehezebb megélni, akik egyedül élnek. Bár lehet, hogy csak fizikailag vannak egyedül, de már régen megtanulták, hogy az idő hasznos eltöltése elfelejteti a magányt. Van azonban Valaki, aki soha sem hagy egyedül. Te és én - mondhatnád, de olyan ismeretlen. A szeretetről és emberi kapcsolatokról, egy kicsit másképp.  

Az együtt töltött idő - amire szánni kell időt, s aminek értéke van

Sokan megkértek arra, hogy írjam le: mikor még gyermek a gyermek, az Anyuka és Apuka üljön le velük játszatni, beszélgetni, társasjátékozni, legózni, stb. Szeretettel szoktassa rá gyermekeit, hogy ha már szellemileg, vagy fizikailag elfáradt, hogyan tudja idejét mégis felüdüléssel, hasznosan tölteni.

Mások panaszkodnak, hogy gyermekük csak a számítógép, a TV, vagy a videó, CD mellett érzi jól magát. De fel kellene tenni a kérdést önmagának, mikor kisebbek voltak, nem ő használta ezeket az „eszközöket” gyermekei pásztorának? Hisz, addig csendbe voltak és nem kellett velük „bajlódni”.

Nagyon jól emlékszem rá, hogy kb. tíz éves lehettem, mikor legkisebb bátyámmal, „Ferkóval”- télen esténként malmoztunk. Annyira ismertük már egymás lépéseit, hogy volt mikor egész este, csak egy partit tudtunk játszani, mert egyikünk sem tudta legyőzni a másikat. Mikor később bérelszámoló voltam a Tsz-ben, kimenve a cséplőgépnél dolgozókhoz, „a pihenőst” meghívtam egy „malom partira”, de nem igen sikerült megverniük a játékban. Ez például nagyon egyszerű játék, s ugyanakkor sikeresen fejleszti az „előrelátás” képességét.

Kérem, ne egyedül, külön-külön, elhúzódva a szobáinkba töltsük el téli estéket a „családban”, hanem közös játékkal, beszélgetésekkel. Tartsuk melegen a családi közösséget. Erre fognak gyermekeink legjobban emlékezni, mikor már ők is szülők lesznek, vagy mi már megpihentünk.

Elmaradt látogatások

Olyan jó télen a csikorgó havat taposva sétálni. Nemcsak jó, hanem nagyon egészséges is, mivel Szervezetünknek, tüdőnknek erre a friss levegőre is szüksége lenne. Tervezzünk délutánokra, a korai estékre egy-egy rokon- baráti látogatást.

Ajánljuk fel idős ismerőseinknek, hogy bevásárolunk nekik, vagy éppen karácsonyi nagytakarításban segítünk egy kicsit

De elmehetünk egy idősek otthonába is, ahol olyanok is vannak, kiknek nincsenek gyermekeik, vagy már rokonságából mindenki megpihent. Neki is jól esne egy külső látogatás is. A karácsony, az örökös „szeretet” hangoztatása a médiákban egyáltalán nincs jó hatással a magányosokra. Egy valódi történet, melyet jó magam tapasztaltam meg, szomorúan:
Ilyen téli időben mentem egy városba már sokadszor több napra előadást tartani. Az Igazgatónő mondja nekem, hogy az Idősek Otthona vezetője,  megkér, hogy egy délelőtt menjek át hozzájuk is. Így is tettem. A nevelőket kis csomagok készítésében, képeslapok írásában találtam. Kérdésemre elmondták: Jön a karácsony: ha időseik, Karácsonyra  nem kapnak sem levelet, sem képeslapot, sem egy kis csomagot szeretteiktől, annyira letörnek lelkileg, hogy idegi alapon nem tudják visszatartani sem a vizeletüket, sem a székletüket, s január közepéig rengeteget kell mosnunk, takarítanunk, stb.

HarmoNet tipp: A magány szimbólumai >>

A Postával meg van beszélve a számos bélyegző, s időseink, megkapva a küldeményt, boldogan mutogatják egymásnak, mit kaptak szeretteiktől.
S ha egy-két családtag mégis eljönne, az ügyeletes elmondja neki e csínytevésünket, s minden rendben van. De ez ritka. Megéri, mert sokkal nyugodtabban tudunk így dolgozni  az év végén, s az új év kezdetén.

A legjobb barát fogalma
Mondd barátom, hallottad-e már,
Ezt az üzenetet
Hogyha fáj a szíved,
Jöjj, mert van aki  vár.
Nincs akivel megoszd életed,
És most bánt a magány,
Jövőd csupa talány,
Jöjj, mert van, aki vár, van aki vár.

Kar:
Ő a legjobb barát, igazi hű barát,
Mindig ott van, ahol nagyok a gondok.
Hordja a terheket, letörli könnyedet,
Üdvöt és békét hozott.
Szenvedett érted is a Golgotán,
Meghalt a bűneidért,
Kegyelme ingyen van, fogadd el most hamar,
Fizetni nem kell azért.

Mondd, barátom, gondoltad-e már,
akkor mi lesz veled,
hogyha az életed,
Egyszer majd véget ér.
Isten elé állni úgy lehet,
csak, ha elfogadod, Akit ingyen adott,
Érted és sokakért, mindenkiért.

Mondd, barátom, ismered-e már
Azt a szeretetet,
Amit kínál neked, Isten a Golgotán.
Értünk adta egyszülött Fiát,
Aki hisz ő benne,
Annak mindörökre
Ingyen kegyelmet ád, és megbocsát.


HarmoNet tipp: Ajándékozz angyali csodát karácsonyra! >>

Ö a mi barátunk, a legjobb barát, aki  arra vár, hogy szeretetével segíthessen, kegyelmében részesíthessen minden embert, -  aki „hisz Ő benne, annak mindörökre megbocsáthasson.„
Milyen időben élünk ma?  Ha csak emberileg nézzük ezt a kérdést, milyen választ hallunk: minden fertőzött, nem lehet termelni permetezés nélkül, mondják a kertészek, s tapasztalhatjuk mi is. Műanyag, adalék, színezék. Rohanó világ, önmaguknak élő emberek, az igazi szeretet már nem ismeretes. Kis hazánk elsők között van a depressziósok, szív-ér és rákbetegek statisztikájában. Sorolhatnám tovább több ember véleményét.

Milyen időben élünk?

Itt a karácsony közeledtével először is azt jut eszembe: a második Advent idejében élünk.  Ahogyan Keresztelő János volt Jézus első eljövetelének „útkészítője”, mint „Kiáltó szó a pusztában”!  úgy a mai időben élő nép fel kellene ismerje, hogy minden jel azt mutatja: Jézus hamarosan eljön másodszor, nem mint kisgyermek, hanem mint Királyoknak Királya és Uraknak Ura. Figyeljük meg, hogy több mint kétezer évvel ezelőtt, nagyon kevesen -csak a pásztorok és a napkeleti bölcsek – kutatták a próféciákat, s várták a jelt, hogy a kis Jézus megszületett. Ma is csak igen kevesen hiszik el, amit Jézus megígért tanítványainak:  Ismét eljövök, és magamhoz viszlek titeket.

Kevesen kutatják a próféciákat, amik,  mint jelek mutatják ma már, hogy milyen közel van az a dicső nap, mikor Ő  jön, s „minden szem meglátja Őt!” Kevesen készülnek, hogy örömmel üdvözölhessék: „Imé, a mi Istenünk, akit mi vártunk, örüljünk és örvendezzünk az Ő szabadításában,” s elvihesse őket, a már előre elkészített dicső mennyei otthonban.
Istentől hallva ez egy másfajta Te és Én...

Részletek Bokor Katalin: Egészség minden napra című könyvéből

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4491 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x