A férfi 3 alaptípusa: Melyik milyen, és hogyan kezeld? - A...
Címlap / Te+Én+Szex / A férfi 3 alaptípusa: Melyik milyen, és hogyan kezeld? - A Te pasid mit képvisel? (Megtudhatod!)

A férfi 3 alaptípusa: Melyik milyen, és hogyan kezeld? - A Te pasid mit képvisel? (Megtudhatod!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Évszázadok, évezredek óta, mióta az ember párkapcsolatban él, a nemi szerepek megfogalmazása, kritériuma különböző szemszögből megközelítve és megfogalmazva más-más jellegek hangsúlyozásával történt. Hogyan kristályosodott ki az ideális férfi típusa, fogalma az évezredek tapasztalataiból, fennmaradt leírásokból? Mely három alaptípust különböztethetjük meg és hogyan kezelhetők, hogy az a férfi és a nő számára is fejlődés és öröm legyen? 

1. A Retro
Hogyan jött létre? (Alaptípus, őstípus!) Az őskor, az ókor, a középkor, az újkor és a XXI. sz. más-más ideálokat teremtett a férfiak megítélésére. A hagyományos férfiszerep hosszú évezredeken át elfogadott férfi magatartást, viselkedést biztosított a partnerkapcsolaton belül a férfi számára. A patriarchális társadalmakban ez evidens volt, és az európai társadalmakban a férfi játszotta a bástya szerepét. A férfi ízig-vérig férfi volt, adjunk ennek az attitűdnek egy fogalmi megjelölést.

Ők a retroszexuális férfiak, akik telve vannak férfiúi önbecsüléssel, akik nem igazán törődnek a külsejükkel. Sokszor úgy gondolják, a tisztálkodás, a kellemes külcsíny elveszi a férfias jellegét a megjelenésüknek. Ők néha „pokrócként” akarnak hódítani. Az udvarlás nem kenyerük, azt gondolják a széptevés helyett az őszinte, nyílt, direkt viselkedés a legeredményesebb a nők meghódításában. Fontos számukra a szabadságélmény, a haverokkal történő kiruccanás, italozás, sport, nagy kilengések (nők nélkül), nem ritka, hogy bár szereti és hűséges a párjához, de néha férfiúi önbecsülése érdekében képes megalázni mások előtt a társát. A nőket, bár szereti, de kissé alacsonyabb rendűnek ítéli meg, ezzel is felmagasztalva önmagát.

Ezt képviseli: Charles Bronson, karizmatikussága ebben rejlik: kiállás, fellépés

HarmoNet tipp: A férfi lélek: Mitől lesz szexisten és bálvány? >>

Hogyan kezeld?
Türelemmel, elfogadóan. Érzékeltesd vele, hogy valóban férfias, értékeld határozottságát. Ha kicsit túlzásba viszi kérd meg, hogy mértékkel ostorozzon jellemével, légy vele kedves, szépen beszélj vele. Ha gyakran nem ér haza időben, vagy lenézőnek érzed, nőlj fel hozzá, és mutasd meg neki, hogy Te is képes vagy rá, értékes vagy, szereti az erős nőket, ha közben nyeregben maradhat.

2. A Metro
Hogyan jött létre? A XX. században, a 80-as években nagy változás következett be a nemek megjelenésében, viselkedésében, egészében véve a nemek életében. A két nem határa elmosódni látszott, átjárhatóvá vált, belépett és megjelent az uniszex fogalma és az a viselkedés, amely összemosta a nőket és a férfiakat külső és belső jegyekben egyaránt.

A metroszexuálisként aposztrofált fiúkat jellemezve legszembetűnőbb jegyek a következők. Nagyvárosban élő, gyakran híres, neves személyek, akik nemcsak áldoznak a divatnak, hanem divatot is teremtenek, ők azok, akik elsőként fordultak kozmetikushoz szőrtelenítés céljából, a hajuk színét szívesen változtatják akár havonta, nagyon sok pénzt áldoznak a kozmetikusra, fodrászra, plasztikai sebészre. Rendkívül fontos a külső megjelenés, a csinos - kellemes küllem, a tükör nélkül elképzelhetetlen az életük, és ha valahol megjelennek, szeretik ha fotósok és újságírók hada követi minden léptüket, ha ámulatba ejthetik a közvetlen és tágabb környezetüket. A párkapcsolatban fontos számukra, hogy párjuk képes legyen feloldódni, de csak akkor, ha mindenféle kényeztetést, amit a nőnek ad, ő is megkap. Kívánja, igényli, hogy partnere csábítson, direkt módon kezdeményezzen, hogy nárcisztikus lénye kielégüljön.

Ezt képviseli: David Beckham, karizmatikussága ebben rejlik: tekintet, stílus

Hogyan kezeld?
Nem nehéz kezelni, egyenrangú, türelmes, elfogadó. Ha neked túl lágy, szinte papucs kérd meg, hogy legyen határozottabb. Finoman beszélj vele és megoldandó helyzetekben fogd vissza magad, engedd, hogy meglelje saját férfi erejét.

3. Az Über
Hogyan jött létre? Kellett egy új ideál, aki a fent leírt jellemzőket olyan szinten és módon vegyíti, hogy megteremti a XXI. sz. férfitípusát, aki méltó arra, hogy jól és sikeresen működjön emberileg és partnerkapcsolat tekintetében. A „szépfiú” szindróma, hogy mindenáron megfeleljen a környezetnek, és hogy nárcizmusát kielégítse mélyen elrejtette a maszkulin tulajdonságokat, amelyet azonban a nők igényeltek, igényelnek. Hisz a nő a férfiban a férfit kívánja. De a férfi, ha túlságosan konformista, megváltozhat abban, hogy feladja férfias karakterét. A behódoló (papucs) pasikat a nők nem tűrik, jobban elfogadják a kissé önző, kiismerhetetlen, de érzelmi biztonságot adó férfiakat.
 
Legyen Ő az überszexuális férfi. Aki mindazt megvalósítja és megteremti, amit a jelen társadalom elvár egy topon lévő férfitól. Miben rejlik az ő übersége? Van egyéni stílusa, amely állandó, divatirányzatoktól mentes. Jótékony közéleti szereplést vállal, nem csupán a saját karrierét kívánja építeni. A tradicionális férfitulajdonságok - becsületesség, karakteres személyiség, őszinteség, erő - szerencsésen ötvöződik a pozitív nőies tulajdonságokkal - kommunikatív, együttműködő, gondoskodó. E férfitípus számára nagyon fontos a szenvedély és szenvedélyesség az élet minden területén minőségre és következetességre törekszik. Nem akar mindenáron megfelelni a nőnek, de abszolút biztonságot ad. Vonzódik a régi tradicionális férfieszményhez, de nem fukarkodik az érzelmek kimutatásával sem. Mindig fontos számára az intimitás. Színes, változatos, kreatív és a nő számára fontos elemekkel ruházza fel az együttléteket.

Figyel a párjára, hogy a szex ne csak egy nemi aktus legyen, hanem egy szenvedélyes gyönyörű élmény. Mindig képes arra, hogy férfias aktivitásával hódítsa meg kedvesét „a vadászösztöne” révén nagyvadat kíván elejteni, nem elégszik meg a silány „trófea-gyűjtéssel”, illetve annak szerényebb élményével. Minőséget akar adni és kapni, mert számára a szexuális együttlét egy közös, páros élmény. Tud udvarolni, szépeket mondani, nemcsak ha kettesben vannak, hanem a társaságban is láthatja mindenki az ő összetartásukat, együvé tartozásukat. Bármikor képes kinyilatkoztatni párja pozitív tulajdonságait, mert büszke a kedvesére önmaga és a környezete előtt. Az apró figyelmességek és gesztusok (virág, illat, könyv, koncert jegy) révén is kifejezésre juttatja érzéseit, szerelmét. Az SMS-ek, emailek, telefon nemcsak arra szolgál, hogy fontos dolgokat megbeszéljen, mindig akad egy-egy finom mondat, hogy tudtára adja partnerének iránta érzett szerelmét.

HarmoNet tipp:
Pompás pasi popsik Gibsontól Beckhamig >>

Külsejére odafigyel, bár bátran használ kozmetikumokat, hogy illata és íze karakterének megfelelő és a nő számára izgató legyen. Fontos számára, hogy külleme mindig megfeleljen szerelmének, ezzel is megkülönböztesse őt a többi „hím”-től. A nő is elvárja, hogy párja is nett és illatos legyen és odafigyel arra, hogy felkorbácsolja érzékszerveit. Nem nagy kérés, hogy a fent említett női elvárás kritériumának eleget tegyen a férfi, és akkor már is itt a győzelem. A nő álma beteljesedik, a férfi pedig adja azt, amit tud, és amit tenni akar, és nem árnyékolja be semmi a boldog párkapcsolatot.

Hogyan kezeld?
Nem nagyon van mit kezelni rajta. Ő sok nőnek a herceg a fehér lovon. Erős alaptípus, szinte szuper, de a legtöbb férfi ezt még kiforratlanul képviseli. Engedd szabadjára, támogasd ötleteiben, terveiben, értékeld kreativitását, és fellépését, ha úgy érzed túl szuper hozzád nézz a tükörbe és erősítsd saját teljes arcodat, önértékelésedet.

Ezt képviseli: Kállai Ákos - karizmatikussága: szolid, de erős fellépés, élsportoló, Harsányi Levente - karizmatikussága: humor

Rusz Edit,
klinikai szakpszichológus, szexuálterapeuta előadása alapján, amely elhangzott az Old Spice Új férfitípus születik című sajtótájékoztatóján

(szerkesztő: Fodor Kata)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 15459 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x