Az ideális férfi - te melyiket választod?
Címlap / Te+Én+Szex / Az ideális férfi - te melyiket választod?

Az ideális férfi - te melyiket választod?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Nem iszik, nem dohányzik, nem nőzik és nem létezik… vagy mégis? Elárulom a titkot, már most az elején; - tőled függ. Az ideálodat ugyanis te magad teremted meg magadnak. Az ideális pasi a te fejedben születik meg, és tökéletes döntési jogkörrel bírsz, hogy milyenné alakítod.  

Szerinted a nők milyen férfit tartanak férfiasnak, izgalmasnak, vonzónak, lenyűgözőnek? Ha valaki csak a média sugallta sztenderdeket sorolja, az valószínű úgy fest majd mint egy brazil sorozat címe: “magas, jóképű, gazdag …”. Próbáld ki! Kérdezz meg az ideális pasiról néhány csajt magad körül! Szinte mind ezt fogja válaszolni – hacsak nem analizálta szét már ezt a témát. Az ideális pasi azonban nagyon kevés nő számára ilyen a valóságban. Az ideálokat ugyanis nem a médiából nyerjük, hanem neveltetésünk által. 

Nézd meg a pasiját – tudd meg a valóságot!

Gondold végig, hogy a barátnőid eddigi pacákjai milyenek voltak? Azt fogod tapasztalni, hogy egy – legfeljebb két – típusba tartoztak. Móni a benga edzőtermi fickókra gerjed – élete során már hármat elfogyasztott belőlük. Andika a hosszú hajú nyizger zenészeket kultiválja, érdekes módon mindegyik akkor fut be a Megasztárban, amikor Andika már szakított vele, így a zenészkék mindig csórók is egyúttal. Ági a kihasználós fazonok örök kiszolgáló személyzete, harmadik élettársánál tart. Talán majd ő odaadóbb lesz! (Gondolja Ő, és ezt is beengedi magához, hisz szegénynek nincs lakása!) Zsuzska a nős pasikat szereti, már ütemesen halad az ötven felé, de még mindig nem sikerült megházasodnia, csak egy gyereket szerzett be balkézről. A sort vég nélkül folytathatnám. Ám inkább Téged bíztatlak arra, figyeld meg a környezetedben élő típusokat. Tökéletesen biztos vagyok abban, hogy sikerül megfigyelned egy ciklikusságot, egy mintát, ahogy mindannyian választanak. Ahogy választunk.


Hát ÉN immár kit válasszak?

Nem vagyok népdalos kedvemben. Inkább az önelemzésről beszélgetünk, nem véletlen írtam ÉN-nek az én szót. Lehet, hogy te is titokban egy ilyen mintát követsz. Ha a barátnőidet, meg a szomszéd csajt szétanalizáltad, akkor te következel. A tükör persze mindig először színesebb képet mutat a valóságnál, ám ha bátran szembe tudsz nézni vele, akkor beleférhet egy-két bőgés is a dologba. Vajon mi az a tipikus folyamat, amit Te keresel? Miért jó ez neked? Miért csinálod? Mert kétségtelen, hogy te csinálod magadnak. A saját ideálodat ugyanis te teremtetted meg.

HarmoNet tipp: Szextípusok - archetípusok a nemiségben >>

Ideál – és ami erről a fejedben lakik

Amikor először az ideálodról kérdeztelek, valószínű te is valami olyan fickót képzeltél el, akiről kamaszként álmodoztál. Lehet, hogy egy sztárra, színészre, énekesre, zenészre hasonlít, lehet, hogy egy volt osztálytárs, vagy tanár képére. Nézd meg, mennyire fedi a valóságot. Vajon tudtál-e olyan ideált találni az életben is, mint az álmaid? Ha nem, miért nem tudod megvalósítani az álmokat? Mi a hibás? Az álom, vagy  a valóság? Milyen akkor a te ideálod valójában? Ha a valóság és az idill külsőre klappol, de mégsem vagy boldog, akkor is van dolgod, persze. Hiszen lehet, hogy nem a saját ideálodat kérted magad mellé, hanem egy külső befolyást engedtél magadhoz. 

HarmoNet tipp: A férfi 3 alaptípusa: Melyik milyen, és hogyan kezeld? - A Te pasid mit képvisel? (Megtudhatod!) >>

Kamaszok és ideálok

A pasi ideál minden kislánynál úgy a kiskamasz kora környékén kristályosodik ki. Addig a pasi főleg apuka, és a környéken elérhető referencia értékű férfiak elegyéből áll össze. A leggyakoribb, hogy két ideál keveredik valahogy. Az egyik a családi modell, vagyis a kora gyermekkor férfi-képe, a másik pedig a kortárs csoport elvárásaiból adódó modell. Az „ügyeletes jó pasi” minden generáció esetében más. A beatles gombafrizurája, a lobogó hippis haj, a jól fésült, nadrág hátsó zsebbe rejtett kisfésűs jampiséró, a kopasz rapper, vagy a most menő „se fiú se lány” frizkó … hogy szép sorban végigfussunk a korábbi évek trendjein. Tehát van a családi minta, van a világ felől érkező ideálkép, és ebből a kettőből összeáll valami a sarjadó lélekben. Hogyan? Érdekel? 


Az ideál-tésztát magad gyúrod!

A kamasz lány először is az önértékelését veszi elő. Megnézi, hogy mennyire jó csaj ő. Na nem anya, meg a tükör szerint, hanem a többiek szerint. Az önértékelést ilyen korban főleg kívülről mérik. Ha a valóságban egy atombombázó alkatú cicababa, de a többi lány irigységből kirekeszti, akkor száraz szamárszarnak fogja látni magát, függetlenül attól, hogy mit mutat a tükör. Ennek fényében fogja kiválasztani, hogy jogosultsága van-e az „ideális férfi” kegyeire, vagy sem, s így fogadja majd a férfiak közeledését is. Egy idő után a közeledő férfiak minőségi összetétele alapján ez a kép némileg alakulhat. Ám a döntést, mely szerint „jogosult vagyok az alfahím kegyeire” avagy sem, ebben a korban hozzuk meg. Észre sem vesszük, és kialakul bennünk az élethosszig gyakorolt szerep.
Ennek így kell maradnia? 

Gyúrd újra – nálad van!

Aki felismeri, hogy a férfiideált, ami a fejében él, nem vág össze – akár nyomokban sem – azzal a képpel, amit eredetileg elképzelt „a férfiről”, a Nagy Ő-ről, annak lehetősége lehet arra is, hogy újra gyúrja az ideál-tésztát. Természetesen ez a tészta ilyenkor már nem egész friss. Dönthetünk úgy, hogy vadonatújat akarunk – pasiból, ideálból és életből, na meg úgy is, hogy a meglévőt gyúrjuk inkább egy jobb fazonra, új képességünk és tehetségünk szerint. Az újra gyúrás nem könnyű feladat, a teljes generál szerviz idő és érzelem igényes. A teljes csere pedig még inkább az. Ha egyedül nem boldogulunk, az sem csoda. Bár az ideális pasiról – meg a jogosan választható ideálról - szóló képet magunk alkottuk, saját fejünkben, de sokan besegítettek. Éppen ezért nem baj, ha ahhoz is segítség kell, hogy újra tudd gyúrni. Segíthet barát, vagy szakember, vagy valamilyen tréningcsoport. Neked legfontosabb a felismerésig eljutnod.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 12610 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x