Elvárás-hegyek vagy harmonikus párkapcsolat? Válassz!
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Elvárás-hegyek vagy harmonikus párkapcsolat? Válassz!

Elvárás-hegyek vagy harmonikus párkapcsolat? Válassz!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-12-02

Egy párkapcsolatnak (az esetek zömében) 2 résztvevője van. Te meg Ő. Ketten két ember vagytok, különbözőek, és bizonyos dolgokban hasonlóak, ez így van rendjén. Az, hogy milyenek vagytok, meghatározza azt, hogy egymásba szerettetek, hogy együtt maradtatok, hogy élvezitek egymás társaságát. NLP kapcsolat-építő tréning. 

Az én
A párkapcsolat csodálatos dolog. Varázslatos lesz tőle az élet. És épp ezért jó odafigyelni rá, hogy minden a legnagyobb rendben legyen körülötte. Egy igényes párkapcsolat óriási dolog. Nem árt azonban eltöprengenünk azokon a bizonyos igényeken.

Mert először is igényeket támasztottunk magunkkal szemben. Egy hölgy például, azt mondhatja:
 • Legyen lapos a hasam!
 • Ne legyek több X kilogrammnál.
 • Legyen klassz a frizurám!
 • Minden nap más és más ruhát vegyek fel.
 • Mindig legyek csinos.
 • Mindig legyen szőrtelen a lábam (és amit még akarok).
 • Mindig legyek jó barna.
 • Legyen szép a bőröm.
 • Legyen csodás illatom.Aztán beszélhetünk olyan igényekről is, amelyek nem a külsőségekről szólnak:
 • Keressek jól!
 • Legyen a munkám érdekes!
 • Legyek művelt!
 • Legyek okos! Képezzem magam folyamatosan!
 • Mindig legyek vidám!
 • Beszéljek több nyelven!
 • Legyek talpraesett!

És így tovább. Ehhez nem kell párkapcsolat, egyedül is lehetünk igényesek, mégis sokat lendít a párkapcsolaton, ha egy nő ad magára, vagyis jól néz ki, ráadásul okos is és még a társasága is szórakoztató.

HarmoNet tipp: A függő kapcsolat 7 jele - honnan tudhatod, egészségtelen kapcsolatban élsz? >>

A másik

Aztán itt vannak az igények, amiket a párunkkal kapcsolatban támasztunk. Az előbbi hölgy pl. mondhatja azt, hogy neki olyan pasi kell, aki jóképű, ápolt, szereti a filmeket, jól vezet, és jól is keres.
Amikor ezek az elvárások találkoznak, akkor két ember egymásra talál. Ahogy azonban telnek az évek, és bőven van mivel foglalkoznunk, hiszen ott a munka, a háztartás, később a gyerek, egyre nehezebb a dolgunk, mert egyre kevesebb időnk marad önmagunkra. Valahogy elkezdjük hanyagolni magunkat.

Anyu felszed vagy tíz kilót, a haján lenőtt a festék, és a lábát is csak félévente szőrteleníti.
Apu este gyakran elalszik, egyre többet dohányzik, és szép kis pocakot ereszt.
De hát ez nem probléma, hiszen apu nem a testalkata, a haja vagy a sima lába miatt szereti anyut, hanem feltétel nélkül, tiszta szívből. És anyu is így van ezzel.
Most őszintén, számítanak ezek a dolgok bármit is?

Hajaj, hát persze, hogy számítanak, nem is keveset! Gyakran mind a két felet zavarja az, hogy milyen a másik, csupán tapintatból nem szólnak egymásnak. A legnagyobb probléma az elfogadásban pedig az, hogy miközben a másikkal szemben támasztott igényeinket figyelmen kívül hagyjuk, saját magunk is lejjebb tesszük a lécet. Mind a két fél csendesen szenved magában, de nem mer szólni, nehogy megsértődjön a másik. Lepukkanva figyelik egymás lepukkanását.


Aztán amikor jön egy osztálytalálkozó, mindenki lázasan próbálja rendbe kapni magát. Borotválkozás, fodrász, új ruha, cipő, kozmetikus. Miért van ez?
Ha az idegenek előtt szeretnénk jól kinézni, miközben a saját párunk előtt ezzel már nem foglalkozunk, akkor bizony számíthatunk rá, hogy a párkapcsolatunk színvonala lassan, de biztosan lefelé ível.

Felejtsd el azt, hogy Téged önmagadért szeret a párod, és mindehogyan elfogad! Törődj magaddal többet, adj magadra! És ne csak a külsőddel foglalkozz! Ha a természeted nem a legkellemesebb, ha sokat idegeskedsz, vagy veszekszel, vagy bármilyen negatív tulajdonságod van, hát ismerd fel, és változtass rajta!

HarmoNet tipp: A 3 leggyakoribb kapcsolati probléma - különféle félelmeken alapszik >>

Problémamegoldás

Ha problémád van a pároddal - beszéltél már róla? Egyáltalán - szoktatok őszintén beszélgetni?
Itt az ideje a változásnak. Ha már egyszer párkapcsolat, hát akkor szedjétek össze magatokat mind a ketten, és mutassátok meg, mit lehet kihozni belőle!
Ha pedig szeretnél magatokkal komolyabban is foglalkozni, akkor várlak a Mindennapi NLP párkapcsolat-(sz)építő tréningjén. >>


Szűcs Tibor


 
 
[ 9130 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x