Legénybúcsú - leánybúcsú
Címlap / Te+Én+Szex / Legénybúcsú - leánybúcsú

Legénybúcsú - leánybúcsú

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Sokan azt gondolhatják, hogy a leány- és legénybúcsú amerikából, az újvilágból származik, holott ez egy régi magyar hagyomány. 

Hazánkban is hosszú múltra tekint vissza, úgy tartották, hogy minél zajosabb a mulatság, annál boldogabb lesz az ifjú pár. E mulatságot az esküvő előtt egy héttel szokták rendezni, hogy mindenkinek legyen ideje kellően kipihenni magát.

A legénybúcsu illemtana
Azt tartják, hogy a legénybúcsun az égvilágon mindent szabad. Ilyenkor a menyasszony nem haragudhat meg, ha a vőlegény még egyszer "utoljára" kitombolja magát a "házasság jármában vergődés"hosszas ideje előtt. A valóságban a legtöbb legénybúcsú nem fullad tivornyába. Inkább az utolsó igazi "kanmuri", ahol a barátok találkoznak egymással, esznek és isznak, és egyáltalában éppen úgy viselkednek, mint máskor, csak félig-meddig irigykedve ugratják a vőlegényt, akit pár nap múlva természetesen gratulációikkal halmoznak majd el a Nagy Napon.

Hogy szervezzünk legénybúcsut?
Míg az esküvő szervezésében az egész család részt vesz - így a menyasszony is - addig a legénybúcsu és a leánybúcsu megszervezése csak a vőlegény illetve a menyasszony feladata. A vőlegény ilyenkor körbetelefonálja a barátait, meghívja őket valahová egy étterembe, vagy a kedvenc kocsmájukba. Többnyire zenés helyet választnak. A cehhet a vőlegény állja. A barátokat megkérheti, hogy segítsenek az esküvői szervezkedésben, szállításban, berendezésben. Igen gyakori, hogy a vőlegény barátainak feleségei, barátnői megegyeznek a menyasszony baráti körével, így máris teljes a segítők köre. Illik meghívni a menyasszony fiú testvérét is, esetleg - ha vevő az ilyesmire - a vőlegény édesapját is.

Leánybúcsu odahaza
Míg a legények valahol mulatnak, a leányok általában a menyasszony édesanyjának - vagy ha a menyasszony külön él, úgy a menyasszonynak - a lakásában tartják a fogadást. A menyasszony itt bizonyíthatja főzőtudományát barátnői előtt és ez az alkalom arra is, hogy megszervezzék a barátnők teendőit az esküvői előkészületben. Illik meghívni az összes koszorúslányt, (persze az egészen picik kivételek lehetnek) a vőlegény leány testvéreit. A régi hagyománnyal szakítva néha a lányok is éttermebe mennek szórakozni.

Újabb keletű szokás, hogy a leánybúcsura táncos fiúkat rendelnek a tréfás kedvű barátnők. Ettől azonban a többen idegenkednek. A fiúknál is gyakoribb, hogy főleg csak a filmekben járnak sztriptízbárba.

Magyarországon főleg a hagyományos konszolidált legény és leánybúcsu a divatos.

Váraljai

Hirdetés 

EGÉNYBÚCSÚ - Pornósztárok, playmatek, modellek egy helyen.Változatos, látványos erotikus és pornósztár show-t szeretnél szerelmednek? Meg akarod lepni barátodat egy különleges show-val?
Ne is lépj tovább, klikkelj linkünkre és rendelj tőlünk! 

Nem bánod meg és mindig emlékezni fogsz erre a fergeteges leszbi-, gyöngysor-, pezsgő-, vibrátor show-ra!Playmatek: Kendra, Emi,Tifany,Brigi,Sofi, Lilla, Beke Ivett,Márki Zsuzsi,Eni,Sheryl.Pornósztárok:Victoria Sweet,Izabella De Cruz,Judy Nero,Király Kati,Viva Small,Cony Ferrara, Alexandra Diamond,Jessica BRill,stb...

Nézz be!-www.showgirls.hu-06-20-362-7701

LEÁNYBÚCSÚ - Izmos, kigyúrt srácok igényes erotikus chippendale show-ja bulikra, 
leánybúcsúkra,DISCO-ba, céges rendezvényekre egyaránt-www.chippendaleboys.hu,vagy hívd a +36-20-391-7558-as számot!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 19584 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x