Mi az, amit vonzónak találunk egy férfiban?
Címlap / Te+Én+Szex / Mi az, amit vonzónak találunk egy férfiban?

Mi az, amit vonzónak találunk egy férfiban?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Nem kis fába vágom a fejszém, ha erre a kérdésre választ keresek. Hiszen olyan sok minden lehet vonzó egy másik emberben. Ráadásul annyi ízlés és igény, amennyien létezünk. Van azonban pár tulajdonság, jellemvonás, ami számomra és a baráti körömben lévő nők számára is fontos szempont a kapcsolatok terén. Ezeket szívesen közzé teszem, hátha kedvet kaptok férfiak, hogy befelé kezdjetek figyelni és meglássátok magatokban az értékeket! Jelen esetben azokat az alapvető tulajdonságokat, amik segítenek egy párkapcsolat megteremtésében és fenntartásában. 

Izgalmas a test is, na de a lélek..
Természetesen egy nő is megcsodálja a szép izmokat és formás íveket egy férfi testén, ám korántsem ez lesz a sorsdöntő egy kapcsolatban. Sokkal inkább az egyén természete, ami izgalommal tölt el bennünket. A nők szeretik a titkokat, de nem azért, hogy azok elrejtve maradjanak előttük, hanem azért, hogy megfejthessék őket. Olyan ez, mint kicsomagolni egy ajándékot. A titok maga az ember, a csomagolás pedig az a folyamat, amikor lépésről lépésre megismerjük a másikat. Az ajándék a közös élet paradoxona, mivelhogy menet közben folyamatosan a kicsomagolással vagyunk elfoglalva.

Humorérzék – csak két módon ronthatod el
Az egyik fontos szempont általában a humorérzék. Mert nevetni mindenki szeret, hiszen a kacagás szabadság- és biztonságérzetünk egyik kifejeződése.

Nem kell azonban humoristának lenned ahhoz, hogy lenyűgözz egy nőt. És a megnyugtató tény: humora mindenkinek van. Na jó, egyféle típusú embernek nincs, aki túl komolyan veszi saját magát és az életet. Ő nem ér rá viccelődni és nevetni. Azonban ez a típusú ember ritkán vágyik társkapcsolatokra, így elmondható, hogy aki udvarlásba kezd, annak humora is van. A nehézség ott szokott mutatkozni, ha a férfi túl félénk ahhoz, hogy előrukkoljon a saját vicces gondolataival, illetve ha a ló másik oldalán galoppol és mindent humornak vesz. Ez mindkét esetben fárasztó és lehangoló.



Férfi önbizalom – fejleszthető!

A másik fontos szempont, szoros összefüggésben az előzővel, a magabiztosság. Általában a nők ezt úgy szokták hívni: férfias, macsós, erős, hős, biztos támasz. Valójában azonban mind egyetlen jellemvonásra mutat: az önbizalom meglétére.

Jó hír a félénkeknek: Ha megtalálod, miben vagy jó, mi a te erősséged, az egy erős alapja lehet az önbizalmadnak, amire építhetsz. Érdemes hát befelé figyelni, megismerni önmagadat. Ugyanis az, amiben igazán jó vagy, nem biztos, hogy egy tevékenység, valószínűbb, hogy egy tulajdonságod. És ez lesz az igazán vonzó benned. Ha több ilyen tulajdonságod van, ne titkold!

Hogyan találd meg ezt a vonzó jellemvonást magadban?
Kezdjük kívülről, befelé haladva. Például lehet, hogy te egy igen tehetséges hegesztő vagy – ez egy tevékenység, amire büszke lehetsz. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért vagy ilyen jó hegesztő? Mert kitartó vagy és nem sieted el a munkád? Tehát nem vagy felületes? A türelmességednek köszönhető, hogy jó munkát végzel? Képes vagy apróságokra is odafigyelni? Képes vagy teljes figyelmedet adni egy adott feladatnak? Észrevetted a felsorolt tulajdonságokat? Ezek mind a részeid lehetnek és talán sosem fogalmaztad meg őket a magad számára. Ugye nem volt bonyolult a befelé figyelés? Csak kérdezned és válaszolnod kell… Ismerd fel, hogy mennyi érték van benned és építsd ezekre az önbizalmad.

Ezer másik vonást is felsorolhatnánk arra, hogy mitől lesz számunkra, nőknek vonzó egy férfi. Azonban ez a két alap, ami minden „igénylistán” felmerül. Legyen humorérzéked és önbizalmad. A nők szeretnek nevetni és támaszt találni egy magabiztos férfi mellett. Azonban tudd, hogy egy önmagát ismerő nő sosem remél olyan jellemvonást egy férfitől, amit maga is ne tudna nyújtani viszonzásképpen. Egy kapcsolat minden esetben mindkét félen múlik.


Itt most azért sem fejtek ki több kívánatos tulajdonságot (mint a bizalom képessége vagy a gondoskodás, ill. önellátás), mert mindaz, ami még felsorolható, valójában az önismereten alapszik. Minél jobban ismered magad, annál inkább leszel tisztában az értékeiddel, annál inkább látod meg a másikban is az értékeket és annál rövidebb lesz az „igénylistád”.

Benned vannak-e elvárások a nő felé, akit párodul választanál? Vigyázat! Az elvárások általában a kapcsolat halálát okozzák. Elvárásokra nem lehet építeni egyetlen párkapcsolatot sem. Mert a fejünkben élő kép általában nem azonos az előttünk álló valósággal.

Járj inkább nyitott szemmel és nyitott szívvel. Érdemes megállnod időnként és a párkeresést befelé fordulva, a saját értékeid keresésével kiegészíteni. Ismerd meg önmagad és ismerd meg a másikat! Bontogassátok együtt, örömmel azt az ajándékot.

Tamás Krisztina (Tara)

Képek:
piqs.de josef325: Body
piqs.de: unterbirken - something

piqs.de: ElrondTom - Baggerfahrer
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 28944 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x