A tartós szerelem trükkje az elengedés
Címlap / Te+Én+Szex / A tartós szerelem trükkje az elengedés

A tartós szerelem trükkje az elengedés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A szerelem nem pusztán kémia. Hülyeség, hogy csak 3 évig tart! Ha így volna, egyetlen ellenpélda nem volna a Földön. Pedig te is ismered Etalonékat, akik már bizony tizen-huszon-harminc éve élnek szerelmes kapcsolatban. A tartós szerelem titkai valóban ezoterikusak. Vagyis belső út vezet hozzájuk.  

Vicuska lovagol. Azt tartja, hogy Equs (a Ló isten) EQ-t ad a férfiembernek. A ló egyszerűen megtanítja őket arra, hogy a nonverbális jeleket is értelmezzék. Ahhoz, hogy a lóval valóban jóban légy, meg kell tanulnod a ló nyelvét. A valódi lovas férfiak érzelmi intelligenciája Évica szerint magasabb. Igaza lehet. Ebből persze következik, hogy a lovas hapsik jól bánnak a nőkkel is? Csak annyira, mint a lovukkal!

Magas EQ-val lehetséges!

A magas érzelmi intelligenciáról sokat olvasunk, de nem igazán tudjuk, mit jelent. Talán olyan is akad, aki összetéveszti az érzelmek érvényesítésével, a hisztivel, vagy az érzelgősködéssel. A magas érzelmi intelligencia valójában a beleérző képesség és a toleranciás képesség, a frusztráció tűrése, az érzelmek késleltetésének képessége együtt. Az érzelmi intelligencia egyúttal érzelmi tekintélyt is ad, tehát aki fejlett EQ-val bír, azt érzelmileg sokkal nehezebb elnyomni. Az érzelmi intelligencia kérdése, hogyan képes valaki megfelelni a párkapcsolat adta kihívásoknak.


Elengedés – de hogyan?

Az ezotériában gyakran halljuk: csak akkor a tied, ha önként ott marad. Lovas példa után jöhet a kutyás: ha a kutyánkat mindig pórázon kell tartanunk, különben elfutna tőlünk, akkor az a kutya nem ragaszkodik hozzánk, nem jól szocializált, rosszul nevelt. Ha azonban póráz nélkül is velünk jön, mert velünk akar jönni, akkor jó köztünk a kötelék. A párkapcsolatban is létezik egy ilyen virtuális póráz – egy belső kötelék. Ez akkor jó, ha nem szükséges külső pótlékokkal körbe bástyázni. Ha a másikat nem kell folyvást ellenőrizni, nem kell percenként rátelefonálni, ha bátran el lehet menni vele együtt éppen úgy mint nélküle. A másikba helyezett bizalom alapja pedig az önbizalom.

Engedd el magad!

Nem vicc! Te mennyire vagy képes elengedni saját magad? Egy buliban, egy partyn, egy társaságban, vagy éppen mennyire engeded el magad például egyedül nyaralni? Kell-e bárkitől engedélyt kérned, hogy elmehess, vagy elegendő csak megbeszélned a dolgokat? Vajon ha magadat nem vagy képes elengedni, hogyan engedhetnél el bárki mást? A munkát tehát magaddal kell kezdened – még akkor is, ha a társad féltékeny, és első nekifutásra nehezen veszi az elengedésre irányuló törekvéseket.

Lehet hogy szakítunk?

Bizony az is lehet! De az is lehet, hogy nem szakítotok, hanem együtt maradtok, egymással összhangban, érzelmileg feltöltve, szerelemben a féltés helyett és elengedésben a béklyók helyett. Sokan azt hiszik, hogy ahhoz, hogy változzanak, azonnal változnia kell a másiknak is. Nos, ez nem így van. A másik változása egyáltalán nem azonnali, viszont ha kitartóan és lágyan, szeretettel viszonyulsz hozzá, akkor általában a változás be fog következni. A változást sem erőltetni, sem elvárni, sem siettetni nem lehet. Vagy bekövetkezik – többnyire bekövetkezik! – vagy nem. Vagy kevés a türelmed – és az is rendjén való lehet. Azok, akik kapcsolatuk minőségén változtatni szeretnének, először tehát önmaguk viszonyulásán kell változtassanak – ez az elengedés alapja.
 
 

Kutyából nem lesz mákos rétes!

Szalonna, szalámi még talán … A családokban megtanult mintáinktól általában soha nem térünk el teljesen. Ha valaki erőszakos, ha valaki az ököl jogát, az elfojtást ismeri, az csak nagyon nehezen, valódi, mély belső elszánás útján változhat csak. Ha a társad bántalmazó, vagy éppen érzelmi zsaroló típus, s te felismerted azokat a változtatni valókat amik szükségesek, bátran léphetsz! Nem kell méltatlan kapcsolatban maradnod. Ám ha úgy érzed, hogy a kapcsolatban még szerelem és kölcsönösség van, akkor mindenképp érdemes kivárni, míg a másik is együtt mozdul veled. Elengedésben csak egy méltó kapcsolatot lehet fenntartani.
 
Kép: Foundry Co / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 33494 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x