Dr. Jane Goodall májusban újra Budapesten!
Címlap / Ajánló / Dr. Jane Goodall májusban újra Budapesten!

>

Dr. Jane Goodall májusban újra Budapesten!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-06

Milyen élet vár gyermekeink generációjára, visszafordítható-e Földünk pusztulása? Mit tehetünk, hogy visszaállítsuk a kibillent egyensúlyt? Dr. Jane Goodall etológus, ENSZ békenagykövet három napos magyarországi látogatása során mindössze egy nyilvános előadást tart.  

 

2016. május 23-án 18 órától a Tüskecsarnokban Remény születése címmel, az On The Spot alkotóival, Cseke Eszterrel és S. Takács Andrással közös előadásában keres választ a fenti kérdésekre. A neves főemlőskutató emellett Al Ghaoui Hesna szerkesztő-riporter, a Bábel - Hesnával a világ alkotójának közreműködésével szakmai workshopot vezet pedagógusoknak a közel 100 országban működő, most 25 éves Roots & Shoots (Rügyek & Gyökerek) környezeti nevelési programról, amely játékos formában, saját élményeken keresztül kívánja megszerettetni a gyermekekkel a környezettudatos életmódot. Programja harmadik állomásaként az Amerikai Nemzetközi Iskolába (AISB) látogat, ahol magyar és nemzetközi diákok környezetvédelmi projektjeit tekinti meg.

Dr. Jane Goodall könyvei és előadásai hatalmas népszerűségnek örvendenek világszerte. A brit főemlőskutató, aki életét a csimpánzok tanulmányozásának szentelte, a jövő generációjába fektetett bizalmat és tudást tartja a legfontosabbnak a természethez való pozitív viszonyulás kialakításában. E szemlélet alapján hozta létre Tanzániában az idén 25 éves Roots & Shoots (Rügyek & Gyökerek) környezeti nevelési programot, amelynek a világon közel 100 országban, több mint 8000 iskolás gyerekből és környezettudatos felnőttből álló csoportja működik. Dr. Jane Goodall látogatásának kiemelt célja, hogy a magyar Jane Goodall Intézethez csatlakozva, itthon is minél több, a nemzetközi modellen és jó gyakorlatokon alapuló környezettudatos Roots & Shoots csoport alakulhasson meg.


A remény magvai - a remény születése

Dr. Jane Goodall 2015-ben magyarul is megjelent A remény magvai című könyvében arról ír, hogy a növények jelentik a földi élet alapját. A természeti erőforrások gátlástalan kifosztása, az esőerdők pusztítása, a génmódosítás ezért komoly aggodalomra adhat okot a jövő generációi számára. A szerző szerint reményt az adhat, ha minél többen ébrednek rá, hogy tehetnek a változásért! A remény magvai ezért a gyermekek, akik szüleik közreműködésével segíthetnek létrehozni egy élhetőbb és harmonikusabb világot.

A születés témáját Cseke Eszter és S. Takács András az On The Spot: 9 hónap alatt a Föld körül című sorozata és személyes élettörténete teszi aktuálissá. A több nemzetközi díjjal is jutalmazott sorozat legutóbbi epizódjai a világ eltérő pontjain élő családok esetében engedtek betekintést az új élet születésébe. A születés témája kapcsán a kulturális eltérések és a következő generációra váró fő kihívások is jól kirajzolódnak a sorozatban. A május 23-i előadás során a szerzőpáros izgalmas és tanulságos, filmvetítéssel összekötött élménybeszámolójából megtudhatjuk, hogy a világ különböző pontjain hogyan születnek a remény „magvai”!
 
 
[ 2591 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x