Illényi Katica új koncert CD és DVD!
Címlap / Ajánló / Illényi Katica új koncert CD és DVD!

>

Illényi Katica új koncert CD és DVD!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Megjelent Illényi Katica és a Budapesti Vonósok Újévi koncertje CD-n és DVD-n. Az exkluzív budapesti koncertet a Corinthia Hotel Báltermében rögzítették.  

Illényi Katica a bécsi újévi koncertek hangulatában nyitotta meg a Budapesti Vonósok Kamarazenekarral közösen a 2016-os évet Budapesten, a Corinthia Hotel Bálteremben. Az előadáson rögzített CD és DVD anyaga az örömteli zenehallgatás élményét garantálja, játék és muzsikával, vidámsággal, humorral, a hegedű és az ének mellett a theremin játékával.
A repertoár összeállításakor közkedvelt magyar szerzőink művei mellett helyet kaptak külföldi komponisták darabjai is. Az albumon többek között elhangzanak olyan slágerek, mint a „Bubamara” a Macskajaj című filmből hegedűn vagy az „Only you” thereminen. A komolyzene olyan kiemelkedő alkotásait is megtalálhatjuk az albumon, mint J. S. Bach „a-moll hegedűversenye”, amelyet a világon egyedülálló módon énekelve ad elő Illényi Katica ezen a koncertfelvételen. 
A CD és DVD anyaga újból bizonyítékát adja, hogy a muzsika - mely műfajától függetlenül mindenkinek alanyi jogon jár - egész évre feltölthet vidámsággal, jókedvvel és pozitív életszemlélettel.

Illényi Katica – Liszt- és Artisjus díjas hegedű- és theremin előadóművész, Magyarország Érdemes Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. A Budapesti Vonósok Kamarazenekar elismert résztvevője a magyar és a nemzetközi zenei életnek. 2001-ben a Kamarazenekart Magyarország legrangosabb szakmai elismerésével, a Bartók-Pásztori Díjjal, 2007-ben a Magyar Tudományos Akadémia Klub Művészeti díjával, 2008-ban, pedig az Artisjus díjjal tüntették ki. A kamarazenekar művészeti vezetője Botvay Károly csellóművész, koncertmestere Pilz János.



Közreműködnek:
Illényi Katica, ének, hegedű, theremin
Budapesti Vonósok Kamarazenekar
Ott Rezső – zongora
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3256 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x