HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-06-19
Címlap / Ajánló / A megosztás ereje

A megosztás ereje

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-06-19

A Krisna-hívők Ételt az Életért Közhasznú Alapítványa idén október 14-én, vasárnap tartja meg idei 3. kiemelt ételosztását a fővárosban, a Szegénység elleni küzdelem és az Élelmezés Világnapja alkalmából.  

 
 Az Élelmezés Világnapja alkalmából a program szervezői és önkéntesei szeretnék felhívni a figyelmet a szegénység elleni küzdelem fontosságára, amely mint mondják sokszor az odafigyelésnél, a bajok észrevételénél és egy tál ételnél kezdődik.


A gondoskodás legszebb kifejeződése minden kultúrában, vallástól függetlenül a táplálás, az étel megosztása, a kínálás és elfogadás. Az étel közös szeretetnyelvünk, amely sokszor a fizikai igények mellett sokkal inkább a lelket táplálja, ha azt az ételt szeretettel és odafigyeléssel készítik el.

Az Ételt az Életért Alapítvány évtizedek óta segíti a rászorulókat. A program célja nem pusztán az, hogy az éhezéstől mentsen meg embereket, hanem hogy méltó módon, ízletes, friss és tápláló ételeket juttasson el a nélkülözőknek. A szegénység legjellegzetesebb arcát ugyanis azok a tömegek rajzolják ki, akik a szó szoros értelmében ugyan nem éheznek, mégsem jut számukra elegendő egészséges étel, egyéb kiadásaikra – gyógyszerek, tüzelő, stb. - ugyanis csak az étkezésen tudnak spórolni. Számukra a gyümölcsök, az egészséges élelmiszer alapanyagok jelentik a legnagyobb segítséget.


A Krisna-hívők nemcsak hogy vallásos kötelességüknek tesznek eleget az emberek élelmezésével, hanem hisznek is abban, hogy az emberiség egészének boldogsága csak úgy érhető el, ha abban a társadalom minden tagja boldog. Ma a Védák, a tudás könyvei szerint a Kali korban, a félelem és zavarodottság korában élünk. Mindannyian szenvedünk e kor rossz hatásaitól, az önzőségtől, a félreértésektől és elhanyagolástól. Együtt éljük át azt a nyomasztó versenyhelyzetet, amit akár az alapvető élelemhez való hozzájutás jelent, amiért életünket áthatja a rohanás és túlhajszoltság.

Ez a kor lehet nehezebb és könnyebb is az emberiség számára aszerint, hogy képesek vagyunk-e odafordulni embertársaink felé, és szeretettel segíteni egymást. Az alapítvány önkéntesei a szociális munka során észrevettek bizonyos mintázatokat, jellegzetességeket a bajba került családoknál. Az egyik legfeltűnőbb közös vonás, hogy azt élik meg - és sokszor valóban így is van -, hogy nem számíthatnak senkire. Hogy nincs olyan családi és társadalmi közeg, amely a lecsúszóban lévő családtagért nyúlna. A program célja ezért kiemelten a családok védelme és egyben tartása. Mindemellett pedig elengedhetetlen az empátia növelése, mind közösségi, családi, mind társadalmi szinten.

A megosztásnak hatalmas ereje van, tudjuk ezt, ha egy videóról vagy posztról van szó a közösségi médiában. Imádjuk a főzős videókat, a recepteket, de mi van akkor, ha valakinek nincs miből elkészíteni ezeket az ételeket? Mi megosztjuk vele, amink van? A megosztás sokkal nagyobb erővel bír, mint gondolnánk.

Az Ételt az Életért Alapítvány ebben kíván nemcsak tenni, hanem példát is mutatni folyamatosan, évtizedek óta működő ételosztásaival. A közvetlen környezetünkben mindannyian tehetünk valami apró gesztust a rászorulók felé. A tágabb környezetünkben pedig az olyan szervezeteken keresztül érhetünk el eredményeket, mint az Ételt az Életért.


Október 14-én, vasárnap 11 órától újabb ételosztással várják a családokat, időseket, elesetteket a fővárosban, a Blaha Lujza téren. A sorszámozott karszalag osztás 8 órakor kezdődik. A meleg ebéd mellé egy-egy gazdag tartós élelmiszercsomagot vihetnek haza a sorban állók. A szervezők 1100 élelmiszercsomaggal és 1200 adag meleg ebéddel készülnek.Rendezvénynaptár 
 
[ 736 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x