HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-17
Címlap / Ajánló / Mindjárt itt a Lúzerek éjszakája!

Mindjárt itt a Lúzerek éjszakája!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-17

Új AGAVE könyv: Egy emlékezetes pénzrablás története - Eduardo Sacheri új regénye elnyerte a legnevesebb irodalmi díjat spanyol nyelvterületen.  

 

Az argentín Eduardo Sacheri hazája egyik leghíresebb kortárs írója. A Szemekbe zárt titkok című regényével vált világszerte ismertté, amiből Juan Jose Campanella forgatott felejthetetlen, Oscar-díjas filmet 2009-ben. Sacheri további négy regényt írt azóta, amiből még egyet megfilmesítettek, és már dolgoznak a Lúzerek éjszakája című művének az adaptálásán is.
 

A kötet a szerző talán eddigi legnagyobb kritikai elismeréseket bezsebelő darabja, többek közt megkapta érte az Alfaguara-díjat 2016-ban, ami a legnevesebb, legkomolyabb irodalmi díjnak számít spanyol nyelvterületen.

A Lúzerek éjszakája a 2001-es gazdasági válság idején játszódik Buenos Aires tartomány egy eldugott településén, ahol sok minden felett eljárt az idő. Egy baráti társaság elég pénzt gyűjt ahhoz, hogy egy közös terv segítségével kilábalhassanak a pusztulásból és a szegénységből. Ám időközben, a betétek országos elkobzásakor átverik őket, és elveszítik minden megtakarított pénzü-ket. A pórul járt barátok elhatározzák, hogy mindet visszaszerzik, és ezzel kezdetét veszi a tartomány egyik legemlékezetesebb pénzrablásának története.

A Lúzerek éjszakája az argentin pampákon játszódik az ország egyik nem túl régi, sötét politikai időszakában. Egy mesterien kitervelt bosszú felejthetetlen éjszakájának története, ahol a kisemmizettek próbálnak elégtételt venni mindazokon, akik tönkretették őket. Eduardo Sacheri regényében a hétköz-napok látszólagos egyhangúsága mögött állandó izgalom feszül, az életszerű párbeszédek metszően élesek, a forrongó düh pedig sziporkázó humorral keveredik.

A regény február 7-én jelenik meg magyarul.


 
 
[ 546 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x