Egyiptom újabb titkai bukkannak fel a homok alól
Címlap / Ajánló / Egyiptom újabb titkai bukkannak fel a homok alól

>

Egyiptom újabb titkai bukkannak fel a homok alól

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Új technológia segítségével törlik le a port egyiptomi aktákról a 10 részes dokumentumfilm-sorozatban. Az 1. rész ma este lesz a Viasat History csatornán.  

A világ legnagyszerűbb civilizációjaként számontartott Egyiptom történelme 5000 évet ölel fel, és benne számos rejtély vár még felfedezésre. Úgy tűnik azonban, hogy új technológia segítségével most még közelebb kerültünk a homok alatti titkokhoz – olyan rejtett igazságokhoz, amelyek akár át is írhatják a történelmet.

 
Amióta az első szakavatott régész lesöpörte a homokot a nagy szfinxről, pont azóta bontogatják titkait is – azaz nagyságrendileg 200 éve. Szakértők szerint a legfontosabb felfedezések közül jónéhány még mindig ismeretlenül fekszik a sivatagi homok alatt. Nemrégiben szakértők tudományos elemzéseit, valamint régészek beszámolóit és felfedezéseit egy új technológiával összevetve rekonstruálták az ókori Egyiptom világát, amely mentén újabb meglepő tényekre derülhetett fény.

A Viasat History tévécsatorna április 1-jétől mutatja be mindezt, hétköznaponként este 9-től, egy tíz részes dokusorozat formájában. Az Egyiptom tisztázatlan aktáiból kiderül például, hogy a piramisok építői miként használták a matematikát és a nap mozgását (és hogy az építőmunkások egyáltalán nem biztos, hogy szolgák voltak), hogy melyek a balzsamozás titkos összetevői, de még az is, hogy már abban az időben is tartottak sztrájkot a munkavállalók.

További titkokat tudhatunk meg a piramisokban megbúvó hatalmas sírhelyekről (és arról, hogy a sírrablásokat legtöbbször családtagok követték el), de a történészek kitérnek az ókori egyiptomi bűnökre és büntetésekre is.



 
Felülvizsgálták továbbá Egyiptom leghíresebb királynőjének, Kleopátrának történetét, amely során kiderült, hogy a világ legismertebb hölgye elsősorban nem a csábításairól volt híres: politikai mesterkéltség és kegyetlen, hidegvérű habitus jellemezte. A bevetett technológia segítségével Kleopátra képe is újrarajzolódik, de meglepő információk derülnek ki olyan ikonikus alakokról is, mint a Skorpiókirály, Imhotep vagy Tutanhamon.

Utóbbival kapcsolatban egyébként nemrégiben drámasorozatot is forgattak: az igaz történet a brit régész, Howard Carter életét dolgozza fel, aki megtalálta a fiatalkorú fáraó sírját – az egyetlen, épségben megmaradt fáraósírt és a ma is ott lévő múmiát (aminek aranymaszkja a kor egyik legismertebb műalkotása).

Mint ismeretes, a fiatal Carter buzgón vezette expedícióját, ám egy panasz okán a kairói hatóságok visszavonták az engedélyét. Kitaszított létéből egy gazdag régiséggyűjtő – és egyben lelkes amatőr régész –, valamint annak lánya rángatta ki.

A korhű sorozatot az Epic Drama tűzi műsorra április 20-21. között, 19:30-tól.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1423 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x