Tony Iommi és Bill Ward emlékei a Black Sabbath 40. szülinapján...
Címlap / Boldog szülinapot / Tony Iommi és Bill Ward emlékei a Black Sabbath 40. szülinapján

Tony Iommi és Bill Ward emlékei a Black Sabbath 40. szülinapján

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Pontosan 40 évvel ezelőtt, február 13-án jelent meg a Black Sabbath bemutatkozó albuma, amely azóta is a heavy metal alapművének számít. 

A kezdetekről, a banda indulásáról a stílusteremtő gitáros mesélt. 1969 nyarán még Earth néven ismerték őket, de egy másik csapat is játszott ezen a néven. Egy 1963-as klasszikus Mario Brava horrorfilm Boris Karloff főszereplésével adta az ötletet a Black Sabbath zenekarnévhez. Hamarosan felvették a demóját névadó daluknak, majd decemberben stúdióba vonultak és rögzítették a kislemezre szánt Evil Womant, amit gyorsan piacra dobtak. Nem sokat vacakoltak a bemutatkozó album dalaival sem, az egyik nap felvették a másik nap keverték. (No, ehhez mit szólnak azok a mai bandák, amelyek évekig nyűglődnek egy lemez elkészítésével?) A harmadik nap már Svájcban játszottak 20 fontos gázsiért.


Az Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler és Bill Ward dobos alkotta négyesből az utóbbi is megszólalt az évforduló kapcsán. Ő a Cream példáját hozta fel, ezt a bandát abban az időben ülve és áhítattal hallgatta tömeg, csak a számok végén ugrottak fel a nézők és tapsoltak.

Nos, - mint Ward mondja - Ozzy képtelen volt ülő nézők előtt énekelni. „Hangosan és agresszíven játszottunk, Ozzy pedig azt szerette, ha a közönség állva tombolja végig a bulit”.


A mai helyzetről megjegyezte, hogy továbbra is jóban vannak egymással, annak ellenére, hogy Ozzy szólóban nyomja, míg Iommi és Butler a Heaven and Hell zenekarban játszik. Egyébként ez a banda is jubilál a nyáron, 30 éves lesz!

Visszatérve a Black Sabbath debütáló albumához, Angliában a 8., míg Amerikában a 23. helyet tudta megszerezni. Igaz, a 200-as Billboard listán több mint egy évig szerepelt a korong és egymillió felett adtak el belőle.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3621 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x