HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-06-19
Címlap / Bulira / Az Ünnepi fehérkenyér

Az Ünnepi fehérkenyér

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-06-19

Ma kezd újra tért hódítani a házi kenyérsütés. Dédnagyanyáink idejében legalább egy napos munka volt, a kemencében sütött kenyér viszont két hétig is elállt. Ismerkedjünk meg a klasszikus fehér kenyér sütésének fortélyaival, amely azóta egyszerűbbé vált.  

 

 Hozzávalók:60 dkg  finomliszt, 3 dkg élesztő, 3 dl langyos Víz, 2 dkg Só
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, majd hozzáadunk 1 evőkanál lisztet, 20 percig meleg helyen letakarva tartjuk a kovászt, amíg felfut. Egy nagyobb edénybe kiöntjük a lisztet és hozzáadjuk a sót majd a kovászt. Az összegyúrjuk a tésztát, ha összeállt ököllel dagasztjuk, minnél több levegőt nyomunk a tésztába, közben folyamatosan hozzáadjuk a langyos vizet (a tészta állaga akkor megfelelő, ha kezünkről és az edénytől elválik)
Egy langyos  edénybe helyezzük a tésztát, tetejét meghintjük liszttel és konyharuhával letakarjuk, meleg helyen 30 percig állni hagyjuk a tésztát, majd újból átgyúrjuk.Ha kész, tetszés szerint formázzuk a tésztát (kerek, ovális, stb.) sütőlemezre helyezzük és ismét állni hagyjuk 30 percig meleg nem huzatos helyen. A sütőt felmelegítjük 250°C fokra, a sütő aljára hőálló tálba vizet rakunk (ezzel biztosítjuk a gőzt) mielőtt behelyezzük a tésztát a sütőbe vízzel átkenjük és a tetejét tetszés szerint bevágjuk. 15 perc sütés után ismét átkenjünk vízzel a kenyeret és kivesszük a sütőből a vizes tálat.
A kenyerünk akkor készült el, ha a teteje szép pirosra sült




Rendezvénynaptár



 
 
[ 1038 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x