Jónás módszerrel a meddőség ellen

A módszer nem csupán a gyermek legvalószínűbb fogantatási napját tudja megmondani, de még a gyermek nemének megtervezésében is segíthet. Az asztrológiai módszer bárki számára hozzáférhető lehet. Sok meddőnek titulált pár köszönheti gyermekét ennek a módszernek. Asztrológusunk saját gyermeke fogantatási napját is ezzel a módszerrel számolta ki.

A Hold szerepe a fogamzásban
Ma már szinte mindenki elfogadottnak tartja azt a nézetet, hogy a Holdnak szerepe van abban, hogy miként érezzük magunkat hangulatilag, s testünkre is hatással van, hiszen meghatározza testi érzékenységünket, valamint sérülékeny pontjainkat. Erre jó példa az, hogy bizonyos napokon hajlamosabbak vagyunk arra, hogy szervezetünkben felszaporodjék a víz, vagy éppen az is, hogy egyes napokon nem ajánlatos műtéti kezeléseket végezni.

A Hold és a nőiség analógiája
A Hold talán még inkább hatással van a nőkre, hiszen maga is a nőiességet, anyaságot szimbolizálja, s persze már az is régen köztudott, hogy befolyásolja a női menstruációs ciklust is, hiszen ennek időtartama pontosan egy Holdhónapnak felel meg. Ahogy a Hold 28 nap alatt járja körbe az útját, úgy a szabályos női ciklus is ideális esetben 28 naposnak felel meg. Ismerjük a Hold tengerre, árapály jelenségekre gyakorolt hatását, s az is biztosnak látszik, hogy a növények növekedését is uralja. A rendőrök, tűzoltók, mentősök is dupla készültséget tartanak a "teliholdas napokon", a pszichiáterek még ma is mgfigyelik az elme-problémákkal küzdők aktivitását ezen a napon. Sok nő ekkor menstruál, vagy érez nagyobb szexuális késztetést.

A Hold és az anyaság
Ugyanígy igaz, hogy az anyasággal is szoros kapcsolatban áll, úgy a szülő nő, vagy anya lelkivilágát tekintve, mint a fizikai állapotát, vagyis termékenységét. A kettő, pedig nyílván szorosan összefügg egymással, hiszen a megtermékenyüléshez, egyfajta befogadó, elfogadó lelkiállapot is szükséges, amely szintén Hold tulajdonság.
A Hold járásával áll kapcsolatban a Holdnaptár is, melyet folyamatosan figyelhetünk, és a napi cselekedeteinket a természettel összhangban végezhetjük.

A szlovákiai magyar orvos megfigyelése
Valójában a Hold szerepére épül fel a híres Jónás módszer is, amelynek szülőatyja Dr. Jónás Jenő szlovákiai magyar orvos, aki saját kutatásai eredményeképpen dolgozta ki módszerét, amely már számos "meddőnek" titulált gyermektelen páron segített.  A módszer nagyon nagy pontossággal dolgozik, de előtte lényeges, hogy a testi betegségeket orvosilag kizárjuk.

Segít a horoszkópunk!
Jónás doktor valójában egy ősi törvényt gondolt újra, amely arról szól, hogy az asztrológia törvényei szerint egy nő fogantatásának sikerességéhez alapul kellene venni a Hold fázisait.  Mindezt megvizsgálva, - kutatásai eredményeképpen --arra a következtetésre jutott, hogy azon a napon, amikor a Nap és a Hold egymás közti elhelyezkedése és távolsága pontosan fokra megegyezik a leendő szülő nő képletében, ezen bolygók közt fennálló távolsággal, a peteérés szinte biztosan megtörténik, vagyis a nő termékennyé válik. Ezt a napot könnyen kiszámíthatjuk, s felfedezője után Jónás-napnak nevezzük.

A tervezett gyermekvállalás módszere
A Jónás módszer valójában minden párnak segíthet, akik tervezetten szeretnének gyermeket vállalni, sőt még előre megtervezhetővé teszi a gyermek várható nemét is.
- Férfias jegyekben álló Hold esetén fiúra lehet számítani, 
- Nőies jegyekben álló Hold esetén, pedig leány lesz a születendő gyermek.
Nagyon sok esetben volt eredményes a módszer akkor is, amikor a párt "meddőnek" minősítették, s éppen ez a módszer segítette hozzá őket a gyermekáldáshoz.

Lelki biztonság a Jónás módszerben
Kapaszkodót jelenthet a Jónás módszer lelki értelemben is, hiszen egy elmúlt, sikertelen várandósság esetében segíthet "új lapot" kezdeni, s elengedni a kudarcnak megélt terhességet. Vagyis, megadja azt a lelki érzetet, hogy a várandósság jobban szabályozhatóvá válik, s megnyugtató érzés lehet úgy jelen lenni a várandósságban, hogy előre kiküszöböltük a nehéz helyzeteket, s egy biztonságosnak mondható módszer áll a hátunk mögött.

Ha a fogantatás képletében jó helyzetben áll a Hold, valamint a képlet Ura is, emellett még az 5. ház, - mint a gyermekünkkel kapcsolódó ház - is ideális helyzetben van, akkor ténylegesen számíthatunk arra, hogy zökkenőmentes várandósság elé nézünk.

Ami a Jónás módszeren túl van
Emellett érdemes a saját erőforrásainkat is megmozgatni ahhoz, hogy valóban harmonikusan éljük meg a várandósságot. A módszer nem mentesít az alól, hogy jó erőnlétünkről, fizikai állapotunkról már előre gondoskodjunk, felhagyjunk a káros szenvedélyeinkkel, valamint lelki értelemben is "rendbe tegyük" magunkat, mentálisan is felkészüljünk az anyaságra. Nem utolsó sorban érdemes megszereznünk egy "hajlékony", megengedő, alkalmazkodó lelki attitűdöt, hiszen erre feltétlenül szükségünk lesz a szülés során, amikor már nem arról lesz szó, hogy irányítjuk a folyamatot, hanem arról, hogy belesimulunk abba.

A nemek befolyásolása nem mindig tanácsos!
Saját gyermekünk fogantatásánál is figyelembe vettük ezt a módszert, bár óvakodtunk a gyermek nemének előzetes tervezésével, mivel elvárásoktól mentesen azt a gyermeket akartuk fogadni, aki hozzánk kíván érkezni. Ám akinek már van négy fia, és ötödik várandósságában egy leányt szeretne, annak nagyszerű eszközt ad a kezébe a Jónás módszer. Azoknakmis kiváló lehet, akiknek a családjában férfi, vagy női ágon valamilyen betegség, vagy nemkívánt hajlam öröklődik, ezért ki akarják zárni a bajt. Azonban a nemiséggel kapcsolatos korai elvárások lelki terhet is jelentenek, ezért ha csak lehet, ne befolyásoljuk a gyermek nemét.

Ha szeretné születési adatai alapján a fogantatásra legvalószínűbb napokat meghatároztatni, kérjük, írja meg születési adatait (város, év hónap, nap, óra, perc) és asztrológusunk kiszámolja, majd elküldi Önnek. Az elemzés nem csupán az alkalmas napokat tárja fel, hanem annak összefüggéseit is, hogy ha akadály van a gyermekvállalás tekintetében, az milyen természetű, és mit lehet, mit érdemes tenni annak megoldása érdekében.
(Az elemzés telefonon keresztül rendelhető meg a 70/3647089 -es központi számunkon)

Kunsay Melinda a HarmoNet asztrológusa