A megvalósult Feng Shui

A test, lélek és szellem harmóniáját létrehozni nem könnyű feladat. Sok mai tudomány foglalkozik ezzel a törekvéssel, mégha nem is mondják ki hangosan.

A kínai metafizika egyik alapja, a Feng Shui
A hármasság egységét tartja szem előtt ez a filozófia magával az emberrel foglalkozik, annak nem csak a jólétével, hanem vizsgálja az emberre ható környezeti tényezőket is. A Feng Shui nem más, mint az ősi kínai térrendezés művészete. A császárok féltve őrzött titka volt, mert felhasználva e tudást, olyan térenergiákat tudtak létrehozni, amelyben nemcsak hogy kiválóan érezték magukat, hanem hosszú ideig fenn tudták tartani hatalmukat.
Manapság nyugaton egyre több cég kéri ki Feng Shui mesterek véleményét egy jobb üzletmenet érdekében. Természetesen ehhez viszont az kell, hogy dolgozóik jól érezzék magukat a munkahelyen, mert a jó munkahelyi hangulat, környezet, a jól kiválasztott munkatársak igencsak meghatározóak egy vállalkozás milyennősítésében.

A Feng Shui adta lehetőséget használtuk ki szállodánk, a Hotel Caramell esetében is. Nálunk a test, lélek és szellem egysége tökéletesen érvényesül. Már az épület tájolásánál kezdődött a tanácsadás Szilvásy Judit, Feng Shui szakértő segítségével. Minden helyiség a legjobb helyre került, amelyeket Judit bonyolult metafizikai képletekkel számolt ki. A színek is e szempont alapján lettek meghatározva.
A szálloda közös helyiségeiben precízen kikalkulált helyre feltett ingaórák állandó mozgásukkal épp a hotel vendégseregét vonzzák, míg a vörös színek az előtérben a békés hangulatot segítik. Sokan mondták: mintha hazajöttünk volna. Kellemes, családias, meleg hangulat fogadja az ideérkezőket.

Valentin napi kvíz, nyerj szerelmes hétvégét!
Nyerd meg az igazi Valentin meglepetést, a szerelmes hétvégét Bükfürdő egyetlen igazi holisztikus szállodájába! A jó megfejtést beküldők között 1 kétszemélyes, egyéjszakás félpanziós vendéglátást sorsolunk ki.


Szimbólumokat nem csak a keleti filozófiák, hanem mi is használunk: az egyik a logó, amelybe nem csak egy pillangót, hanem két 8-as számot is beleképzelhetünk. A 8-as az elkövetkező időszak legszerencsésebb száma, és jó energiákat jelez megduplázva. Az épület másik jellemző szimbóluma a szív alakú medence, amely a wellness iránti szeretetet jelképezi. Benne a tojás alakú jacuzzi a kezdet, amelyből minden kiindul. A kerek oszlopok fa borítása (a Feng Shui nem kedveli a négyszögletes oszlopokat) a medence tér energiáit kellemesen irányítja. A családok kedvenc helye így ez a terület. A pihenőrészt a medencétől elválasztó, áttetsző, lazaszövésű függönyök emberközelivé varázsolják a hangulatot. 

A növények nem csak oxigént termelnek, hanem a levegőt is tisztítják. A közösségi helyeken túl minden szobában van élőnövény. Kiválasztásuknál a levél formája volt a meghatározó. Egyes helyeken hegyes, máshol kerek levelűeket használunk. Ez attól függ, milyen térbe és hova helyezzük őket.

Az étterem az egyik legkedvezőbb területen helyezkedik el. Nyugodt, zöld színei az egészséget szimbolizálják. Itt sem sietünk, hiszen a lágyan ívelt formák nem azt sugallják. Gyönyörködünk a képekben, a színekben és az az érzésünk, hogy minden étkezésnél máshova kell majd leülnünk, hogy a harmonikus tér látványát minden irányból élvezhessük.
Különösen ügyeltünk a szobák kialakításánál a Feng Shui elveire. Így olyan szobáknál, ahol a fej felett a fal síkjából kiemelkedő rejtett világítás van, a Feng Shui szerint az ágy mögötti falon ne legyen semmi a kedvezőtlen Chi áramlást misztikus bambuszfurulyákkal orvosoltuk.  Chi : életenergia
Az ágyvégen elhelyezett, a szoba színeivel harmonizáló ágytakaró mérete épp akkora, hogy éjszakára a TV-t le tudjuk takarni vele. Ugyanis szintén rossz elrendezés, ha az ágyban fekve a TV képernyőjén látjuk magunkat tükröződve.
A hosszú folyosók általában siettetik az embert. Itt a rejtett fények, az ajtók mellé, a falra felhelyezett élő, vágott virágok és a folyosó sejtelmesen meleg, hangulatos színei arra ösztökélnek, hogy minél lassabban haladjunk. Van még időnk…. És ez a fontos. Egy pihenő hétvégén ne rohanjunk, siessünk, legyen időnk mindenre. 
A Hotel Caramell  valóban olyan hely, amelyről még sokáig mesélhetnénk, de inkább azt ajánljuk mindenkinek, aki különleges élményekre vágyik: próbálja ki, élje át!
Érezze saját bőrén a szálloda üzenetét: Pihenni bárhol tud. Nálunk újjászületik.
 
Információ: 06 94 558-030 vagy www.caramell.hu