10 perces konyha: Piskóta egyszerűen a mikrobol

A 10 perces konyha talán legkurrensebb darabja a mikrohullámú sütőben elkészíthető piskóta, mely 10 perc alatt töltelékkel együtt kész van. Nem hiszed? Próbáld ki!

Hozzávalók:

3 tojás
4 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor 
3 evőkanál víz
2 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin
Fél csomag sütőpor
3 evőkanál ecet (nem tévedés, ettől jön fel a sütid!)

A töltelékhez: Maradék bármilyen lekvár, vagy nutella, vagy amit megkívánunk


 

Elkészítés:
Mindent alaposan összekeverünk egy műanyag tálban, és 6 percre maximumon a mikróba tesszük. Miután lejárt a 6 perc, egy picit hagyjuk benne. Szép magasra meg fog nőni.

Olajjal kikent műanyag, vagy szilikonos tortaformában csodaszépre süthetjük! 

A kész piskóta közepét kenjük meg egyszerűen lekvárral, keverős pudinggal, fahéjas - reszelt almás töltelékkel, vagy nutellával. 10 perc alatt kész.

Csokimázat legkönnyebben egy hegesztett végű műanyag csomagolású csokoládéval készíthetünk rá - dobjuk lobogó forró vízbe a csokit, csomagolással együtt, körülbelül 1-2 perc alatt folyékonyra olvad, majd vágjuk le a csoki sarkát és máris mehet a dekorálás, ahogy kinyomjuk a zacskójából.