Becsiccsentett túrósrétes, locsolócsalogatónak

Igen-igen a tészta nagyon sokoldalú ezt mindannyian tudjuk, de hogy főtt tésztából csináljunk desszertet, valljuk be, ilyen csak ritkán jut eszünkbe.

Hozzávalók:
80 g Gyermelyi négytojásos fodrosmetélt,
500 g áttört túró,
2 db tojás,
120 g cukor,
50 g aszalt barack,
1 tasak vaníliás cukor,
porcukor a szóráshoz,
2 evőkanál olaj,
1 csomag réteslap

A mártáshoz: 6 evőkanál baracklekvár, barackpálinka -amivel "becsiccsentjük"

Elkészítés:
A tojás sárgáját kikeverjük a cukor felével, vaníliás cukorral, beletesszük a túrót és az apróra vágott aszalt barackot. Összekeverjük és a maradék cukorral felvert kemény tojáshabbal lazítjuk. A végén belekeverjük a főtt tésztát. Kiterített, olajozott réteslapba tekerjük 180-200 °C-on készre sütjük.

Az öntethez kikeverjük a lekvárt vízzel, hogy a megfelelő sűrűségű legyen, majd felforraljuk és beleöntjük a pálinkát. A felszeletelt, porcukrozott rétes mellé tálaljuk.