Tót tavaszi leves májgaluskákkal

Snidlinges finomság, a tavasz ízeivel. Elsősorban vasárnapi, vagy ünnepi fogásnak javasoljuk. A különlegesen finom levesbetétet, a májgaluskát azonban más húsos levesekhez is ajánljuk.

Hozzávalók 4 személyre
400 g csirkeszárny, vagy aprólék
150 g csirkemáj,
150 g sárgarépa,
100 g fehérrépa,
100 g zöldborsó,
3 ek. búzadara,
2 db tojás,
őrölt bors,
só,
snidling,
sáfrány.


Elkészítés:
A csirkeszárnyakat, vagy aprólékot megtisztítjuk, a májakról leszedjük a szivet, és kb másfél liter vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Közben felverjük a tojást, megsózzuk, majd összedolgozzuk a búzadarával és a darált májjal. Amikor a csirkeszárny puhára főtt a levesben, sáfránnyal megszínesítjük, majd kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát. Addíg főzzük, amíg feljönnek a leves tetejére. A forró levest a galuskákkal tányérokba osztjuk, és megszórjuk az apróra vágott snidlinggel.