Jeges bűnök, meggyre és cseresznyére

Eészséges finomság a forró napokra, mely az alakodnak sem árt. Rummal és konyakkal, vagy csak egyszerűen porcukorba forgatva akarod? A bűn mindig csábít, és a lédús gyümölcsökkel még csak nem is annyira megbocsáthatatlanok.

Hozzávalók:

Rizstej, vagy soány tej
Rizs (esetleg tejberizsnek előfőzött)
1 csomag vaniliás cukor
tejszín
magozott friss meggy és /vagy cseresznye
Csipetnyi fahéj és porcukor
(Rum, konyak, ízlés szerint)




Elkészítés:


Nagyon híg tejberizst főzünk /esetleg rizstejet használunk/ vaniliásan és pici citromhéjjal. Tejszínnel hígíthatjuk, a magozott meggyet vagy cseresznyét hozzáadva megfelelő sürűségűre turmixoljuk, hűtjük, fahéjas porcukorban forgatott meggyel v. cseresznyével díszítjük és gazdagítjuk. De felnőtt ínyencek konyakba vagy rumba is beáztathatják előtte a gyümölcsöt.

[kapcsolodo_cikkek]