Milyen főnök vagy? Mutasd az írásodat, és megmondom!

A kézírásból kiderül, hogy milyen főnök, milyen vezető vagy! Ha nem hiszed, akár ki is próbálhatod egy játékos teszt segítségével, teljesen ingyenesen a grafológus jóvoltából!

Ahhoz, hogy valaki vezetővé váljon, elég egy kinevezés, vagy legalább egy alkalmazott egy vállalkozásban. Ahhoz, hogy jó vezető legyen valaki, sokkal több kell ennél. Amikor az alkalmazottakat kérdezzük arról, hogy milyen a jó főnök, mindenki pontosan le tudja írni, ám amikor arra kerül a sor, hogy vállalnák-e ezt saját maguk, igen sokan visszautasítják a vezetést. Arra gondolnak, hogy ők erre nem volnának alkalmasak. A félelem gyakran jogos, ám nem mindig. Jó vezetőnek nem csak születni lehet, jó vezetővé tanulás útján, személyiségünk építésével is válhatunk.Milyen a jó vezető?
A jó vezető elsősorban kompetens. Szakmailag mindenképpen felkészültnek kell lennie ahhoz, hogy beosztottai el tudják fogadni irányítását, higgyenek abban, hogy jó riányban vezeti a céget.
A sikerhez vezető úton nem elég, ha a vezető csak a szakmájában járatos, mindenképpen szüksége van arra is, hogy környezetére nyitott legyen, és megfelelő módon szelektálja az információkat, mind a szakma, mind a piac, mind pedig a gazdaság területén, hogy a vállalatot jó irányba vigye. Ám nem hagyhatja figyelmen kívül a beosztottakat sem, tehát a jó ezető mindenképpen emberséges is. Képes a többi ember lelki és fizikai szükségleteire rezonánsan döntéseket hozni, az egyén és a vállalat érdekében. A jó vezetőnek mernie kell kockáztatni is, hiszen "kockázat nélkül nincs üzlet", s akár saját vállalatát, akár egy projektet, egy üzletágat, vagy egy kisebb csapatot irányít, a kockázatokat fel kell tudnia mérni, és kezelni kell tudni azokat.
A jó vezető ismérve - többszáz alkalmazott megkérdezéséből Angliában is ez derült ki egy 2002-es kutatásban - az egyértelmű kommunikáció is, amelyben a beosztottakkal megosztja az információkat és jól osztja meg a vállalt kockázattal járó felelősséget is.

A vezetővé válás rögös útján a "szamárlétrán" felfelé haladók legtöbbször annak nehézségét élik át, hogy a beosztottak nem tudnak, vagy nem akarnak úgy és oly módon dolgozni, ahogy azt a felettesük gondolja. Ez a nehézség nem csak a kommunikációs csapdákból, hanem a beosztottak alulmotiváltságából, vagy rossz motiválásából ered. A jó vezető ezért egy idő után képessé teszi magát arra, hogy motivált munkatársakkal vegye körül magát.

A vezetői képességek egy része adott, és vannak emberek, akik számára egyértelmű, hogy másokat vezetve érjék el céljaikat, míg vannak olyanok is, akiknek az ad biztonságot, ha egy stabil és megbízható vezető segít nekik kijelölni és végigjárni a célhoz vezető utat. Mindkét képességcsoport igen hasznos, és egyik nem létezhetne a másik nélkül.

Aki meg szeretné tudni, hogy milyen vezető, nem kell mást tennie, mint felíratkozni a grafológus hírlevelére ITT >>>
A teszt ingyenes - és természetesen játékos formában - bárki számára hozzáférhető.