Csirkeragu leves, ahogy én készítem

Mindenkinek ajánlom ezt a leves, még a diétázóknak is, hiszen sem rántást, sem habarást nem teszek bele. Viszont finom zöldségeket, sovány csirkehúst és friss zöldfűszereket igen!

Niki féle csirkeragu leves

Hozzávalók 4 személyre:

1 csirkemell

3 szál sárgarépa

15 dkg zöldborsó

kis darab karalábé

petrezselyem és zellerlevél

olaj

só, bors,fokhagyma, esetleg biovegeta

A csirkemellet kifilézek, a csontot egy fazékban felteszem főni. A habját leszedem, amikor már nem habzik tovább kis lángon főzöm. Kis sót, biovegetát adok hozzá. Amíg fő a csirkemellfilét kockákra vágom, kis olajon fehéredésig sütöm, majd hozzáadom a megtisztított, karikákra vágott répát, kockára vágott karalábét, borsót. 2 gerezd összezúzott fokhagymát adok hozzá. A fővő csont levéből merek rá és megpárolom. Ha elkészült rászűröm a csontlét, ízesítem szükség szerint sóval, borssal. Hozzáadom az apróra vágott petrezselyem- és zeller zöldet és pár percig még együtt forralom.

Tipp: Levesbetétként bármilyen aprótésztát adhatunk hozzá.

 

Ajánlom utána próbáld ki ezt a finom lepényt, így teljes az ebéd!>>