Receptverseny-Receptek Bakonyi Krisztinától

Több fantasztikus receptet is kaptunk Bakonyi Krisztinától, közreadunk belőle néhányat, hogy ti is élvezhessétek!

 

Csibegombóc leves

 

Hozzávalók: A gombóckákhoz,15 dkg darált csirkemell, 1 tojás, 1 pici fej hagyma nagyon Apróra vágva, Só, bors, 1 ek. aprított v. szárított petrezselyemzöld, 1-2 ek. Zsemlemorzsa. A hozzávalókból masszát készítünk, amíg félig megfő a leves, addig hűtőbe tesszük.

Kevés olajon üvegesre pirítunk egy kis fej összevágott hagymát, felaprózunkunk kis darabokra egy nagyobb fehér ill. Sárgarépát, 1-2 zellerszárat, karalábét, paprikát, paradicsomot. Rádobjuk a pirított hagymára. Pár percig ezzel is átpirítjuk, Sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy leveskockát. Felöntjük vízzel, hogy Bőven ellepje. Utánaízestjük , félig puhára főzzük. Amikor már úgy érezzük, hogy félig puhák a zöldségek, a csirkemell masszából apró gombócokat szaggatunk a levesbe. Addig főzzük tovább, ameddig a gombócok feljönnek a tetejére és puhák lesznek. Petrezselyemmel díszítjük és forrón tálaljuk.

Töltött gomba

 

Hozzávalók: személyenként 4 nagyobb csiperke gomba, 1 vöröshagyma, 1 csokor petruska, 3 ek. Olaj, só, bors, 5 dkg vaj v. Margarin, 450 gr. tejföl, 20 dkg reszelt trapista sajt, 1 tojás, 2-3 ek. Zsemlemorzsa.

 

A gombát NE pucold meg, csak mosd meg, törd ki a szárát, majd a hagymával vágd nagyon apróra. Hevítsd fel AZ olajat, párold üvegesre előbb a hagymát, majd AZ apróra vágott gopmbát. Sózd, borsozd meg, majd szórd rá AZ előzőleg felaprított petruskát, önts alá egy korty vizet. Pirítsd egy pár percig. Húzd Le a tűzről, hagyd egy picit hűlni. Ha kihült üsd bele a tojást, keverd el. Tégy bele annyi zsemlemorzsát és 1-2 ek. tejfölt, hogy krémes masszát kapj. Ha kell, sózz még utána egy csöppet. Ezzel a töltelék kész. A gombafejeket tedd jénai tálba, morzsolj köré vajat. Töltsd a masszát a gomba üregeibe, tégy rá vastagon tejfölt, hintsd meg reszelt sajttal. Forró sütőben, süsd pirosra, ez kb. 45 perc.
Párolt rizzsel fenséges eledel!

Köszönjük szépen Krisztinek a recepteket!