Marcipános álom

Gyerekek kedvence lesz ez a keksz! A tésztája isteni marcipánízű, a tetején pedig a fahéjas cukor teszi fel a i-re a pontot!

Hozzávalók:

200 g marcipánmassza
125 g puha vaj
75 g porcukor
1 csomag vaníliáscukor
1 tojás
½ citrom reszelt héja
250 g liszt
125 g étkezési keményítő
1 csapott tk. sütőpor
125 g cukor
1 csapott ek. fahéj

Elkészítés:


A marcipánmasszát a puha vajjal simára kikeverem. Hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást. Egyenletes masszává keverem, a citromhéjjal ízesítem, végül hozzákeverem a lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport. Rövid időre hűtőbe teszem.

Vékonyra nyújtom a tésztát, tetszés szerinti formákkal kiszúrom, kikent sütőlemezre rakom tejjel megkenem. A 125 g cukrot elkeverem a fahéjjal és a kekszre szórom. Előmelegített sütőben 175 fokon sütöm meg.

Tipp:
A sütésnél nagyon vigyázzunk mert könnyen elég, és akkor ehetetlenül kemény lesz. Kihűlés után tegyük fém süteményesdobozba, nagyon finom puha lesz.
 

[kapcsolodo_cikkek]