Karácsonyi sütemény

Fantasztikus sütemény karácsonyra Mentovics Évától! Köszönet érte!



Hozzávalók:

1. lap: 1 tojás, 2 dl tejföl, 13 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 7,5 dkg dió, 2 ek, reszelt csoki, 1mk. szódabikarbóna

2. lap: 1 tojás, 2 dl tejföl, 20 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 1 ek. kakaópor ( nem instant), 1 mk. szódabikarbóna

3. lap:
ugyanaz, mint az első

Krémje: 7,5 dl tej, 6 púpos ek. búzadara, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2-3 tk. vanília aroma, vagy 2 cs. vaníliás cukor

+ a lapok meglocsolásához: 0,5 dl rum, + a kenéshez 10 ek. sárgabarack lekvár

A tetejére: marcipán ízű Oetker cukormáz

Elkészítés: A hozzávalókat egyszerűen csak összekeverjük, és 180 fokos sütőben kisütjük a 3 lapot.

( 39 x 27 cm –es tepsiben sütöttem)

A tejet, és a búzadarát, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint, és a 15 dkg cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt darát, és a vanília aromát.

A diós lapot meglocsoljuk a rum felével, rákenjük a lekvár felét, majd a krém felét. Erre jön a kakaós lap, amit ugyanúgy meglocsolunk rummal, megkenünk lekvárral, és a krémmel. A tetejére helyezzük a diós lapot, és bevonjuk marcipán ízű cukormázzal.

Igen mutatós, és ízletes sütemény.