include("include/median_1.php"); ?>
Kolbászos lencseleves
20 dkg lencse, 2 sárgarépa, zellerzöld, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 szál füstölt kolbász (házival a legjobb, ha van rá mód), 10 dkg tarhonya, olaj, liszt
A lencsét előző nap megmosom és beáztatom! Másnap felteszem főni egy lábasba kb. 3 liter vízbe. Sózom, borsozom és 2-3 gerezd fokhagymát összetörve beleteszek. Amikor félig megfőtt hozzáadom a répát megpucolva, karikára vágva és a zellerzöldet. Amikor majdnem kész beleteszem a karikára vágott kolbászt és a tarhonyát. Készre főzöm, majd kis olajjal és lisztettel rántást készítek. Pici pirospaprikával színezem és kicsit még forralom!
Friss kenyérrel a legjobb, akár előre is elkészíthető!