Túrós rakás

A máglyarakás rokona ez az étel. Először egy gyorsétteremben ettem, aztán próbáltam otthon reprodukálni. Sikerült, és most megosztom veletek!


Hozzávalók:

5 zsemle, 3 dl tej, 3 tojás, 2 cs. vaniliás cukor, 3 kanál kristálycukor, 25 dkg túró, 10 dkg margarin, cukor, citromhéj és mazsola ízlés szerint

Elkészítés:

A zsemléket kockákra vágom A tojásokat ketté választom, a sárgáját kikeverem a két féle cukorral és a tejjel. Ráöntöm a zsemlékre, alaposan összekevem és egy kivajazott jénaiba teszem. Ezután a túrót kikeverem a margarinnal és ízlés szerinti cukorral, citromhéjjal és mazsolával.(ezeket nem muszáj beletenni csak ha szeretjük) Rákenem a zsemlés rétegre. Ezután a tojásfehérjét felverem 5 dkg cukorral és rákenem a túrós rétegre. 180 fokon addig sütöm míg a teteje szép színt kap!

Tipp: A gyerekek kedvéért szórhatunk a tetejére sütés előtt csokireszeléket vagy tehetünk a túrós réteg fölé gyümölcsöt is!