include("include/median_1.php"); ?>
Sárgarépa leves
Gombafejek juhtúróval töltve
Ideális a húsevõknek is, hiszen bármilyen rizskörettel tartalmas fõfogás.
Hozzávalók: 500 g közepes nagyságú gombafej, 300 g juhtúró, 20 g vaj, 40 g trappista sajt, 5 cl citromlé, só, õrölt fehér bors
Elkészítés:A gombafejeket megtisztítjuk, leszárazzuk, jól megmossuk. Sós, citromos vízben pár percig fõzzük, majd leszûrjük, és hagyjuk kihûlni. A juhtúrót simára keverjük, és borssal ízesítjük. A gombafejeket szétválogatjuk, a nagyobbakat megtöltjük az ízesített juhtúróval, és a kisebbekkel befedjük. Kivajazott tûzálló tálba rakjuk a töltött gombákat, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütõben színesre pirítjuk, miközben a juhtúró is kellõen megolvad.
Tipp: Megszórhatjuk friss petrezselyemzölddel sütés elõtt, nagyon jól ízesíti! Cserepes petrezselymet kaphatunk a nagy bevásárlóközpontokban télen is.
Kakaós habos lepény
Tipp: Ajánlatos valamilyen nem túl édes lekvárt választani, inkább legyen savanykás ízû!