include("include/median_1.php"); ?>
Sertéspörkölt:
Hozzávalók: 1 kg sertés lapocka vagy comb, 2 nagy fej hagyma, 2 db paprika, 2 db paradicsom, só, bors, majoranna, pirospaprika, olaj
A hús kockákra vágom és megmosom. A hagymát szintén apróra vágom, egy nagy lábasba olajat teszek, beleteszem a hagymát. Felteszem párolódni, addig összevágom a paprikát és a paradicsomot. Hozzáadom a hagymához és együtt párolom. Ezután kicsit félrehúzom, sózom, borsozom, majorannát és pirospaprikát szórok rá. Kevés vízzel felöntöm! Hagyom,hogy összepárolódjon, majd hozzőádom a húst. Félig lefedve kis lángon főzöm amíg meg nem puhul. Nekem van házi paprikakrémem, abból is mindig teszek bele egy jó kanállal, nem árt meg neki.
Nokedlivel és savanyúsággal tálalom!
Tipp: A hagymás-paradicsomos-paprikás alapot addig főzöm amíg szét nem fő, így jó alapja lesz a pörköltnek