Narancsbőröd legnagyobb ellenfele: a víz

Kozmetikusként az első kérdésem mindig az a klienseimhez, hogy mennyi vizet isznak meg naponta. Ilyenkor sokan elkezdik mondani, hogy: "ittam kávét, ettem levest, meg ennyi narancslevet"…, én pedig kihangsúlyozom, hogy nem folyadékot kérdeztem, hanem vizet!

Ami kizárólag szénsavmentes víz vagy egyéb gyógytea lehet ( zöld, kamilla, cickafark,csalán stb). Ekkor sokan elkezdik vakarni a fejüket és kis idő múlva rájönnek, hogy egy pohár és fél liter közé korlátozódik ez a mennyiség. Persze vannak ékes kivételek, de sajnos még mindig nem ez a jellemző.

HarmoNet-tipp: A víz titkos tudása >>

A kozmetikus vesszőparipája: a víz
Klienseim általában nem értik, hogy miért is kérdezem ezt meg. Hogy függ össze az épp aktuális arc vagy testkezeléssel, és honnan tudom, ha nem mondanak igazat ? Az utolsóval kezdeném, mert az a legrövidebb: honnan tudom? Erre röviden csak annyi a válaszom, hogy az évek meg a rutin.

És hogy miért kérdem, és vajon miként függ össze a vízivás mindennel?

Előzd meg a bajt!
Mert ahogy a föld is, szervezetünk 70%-a is vízből áll. Valószínű ez sem véletlen. A hemoglobin és az egyéb sejtek nagy része vízből áll, sőt még csontjaink és fogaink nagyon nagy része is! És ugyanúgy, ahogy bőrünk is kiszárad, és fakó, hámló, repedezett lesz, így csontjaink és fogaink is sérülékenyebbek, törékenyebbek lesznek. Ez senkinek sem hiányzik, ezért érdemes még időben odafigyelni. és megelőzni a bajt.

Hidratál, tisztít és méregtelenít
A víznek hidratáló hatása van, és ha hosszú távon gondolkodunk, akkor minél hamarabb kezdünk többet inni, annál egészségesebb, tisztább, feszesebb, fiatalabb marad bőrünk és szervezetünk.

Mert a víz tisztító, méregtelenítő szerepet is betölt. Ennek az akövetkezménye, hogy ha nincs meg a vízmennyiség, több méreg és salakanyag marad a szervezetünkben, amik idővel egyre jobban mérgezik azt, és egyre több mitesszer, pattanás, narancsbőr keletkezik rajtunk. Bőrünk fárad, fakó lesz, és szárazzá, ráncossá válik. Idővel elkezd hámlani, egyre érzékenyebb lesz, akár piros foltok is megjelenhetnek, amiből később sömör is kialakulhat.

Szervezetünk bőrünkön keresztül jeleket, vészjelzéseket ad nekünk, csak oda kell, azaz kellene figyelni rá, és cselekedni!

Soha nem késő elkezdeni odafigyelni vízfogyasztásunkra, és ez nem olyan bonyolult, mintha azt mondanám, hogy egy medence vizet kell meginni. Minden nap egy pohárral többet igyunk meg, és észre se vesszük, hogy már 3 liternél tartunk! (A cikk nem ért véget. Lapozzon tovább!)

Ne feledjük: minden mindennel összefügg!
Ha nem iszunk megfelelő mennyiségű vizet, annak érezhető és látható következményei is lesznek. Beszéltünk itt már a bőr szárazságáról, pattanások kialakulásáról, és itt van a narancsbőr, ami napjainkban már nem csak a hölgyek problémája!

Ez a modern világ következménye, hisz teljesen biztosan soha nem tudhatjuk, mi van abban az ételben, amit épp eszünk, legyen az egy szelet kenyér (amiben egyébként kb. 36 adalékanyag van, de minek?) vagy egy alma - és akkor a chipsekről és gyorsételekről még nem is beszéltem. Emiatt a férfiaknál is rendszeresen előfordul a narancsbőr.

Ha megfelelő mennyiségű vizet fogyasztunk, segítünk a szervezetünknek a tisztítási folyamatokban, így könnyebben távoznak a salakanyagok, zsírok, amik elősegítik a narancsbőr kialakulását, így kevésbé lesz  látható, és ha valamilyen kezelésen veszünk részt, sokkal hamarabb elérjük a kívánt eredményt.

Migrén ellen is igyál!
Egy valami, amit sok mindenki nem tud és nem is gyanít -bár szintén a kevés vízfogyasztás következménye és vészjelzés is egyben- az a fejfájás és migrének. Ezeket is el lehet kerülni vagy hamar elmulasztani egy nagy pohár vízzel, és ezt is saját tapasztalatból mondom, mert jómagam is nagyon fejfájós voltam régen, de ez már a múlté.

Egy szó mint száz: a vízivás sok előnnyel jár ezért nem érdemes elhanyagolni! Egészségünkre!

Bleisicz Réka, kozmetikus >>
Vizes témák a HarmoNet fórumán >>