Sonkás-sajtos pogácsa

A klasszikus pogácsa új felfogásban! Uzsonnára ideális, de ajánlom még baráti összejövetelekre, borozáshoz vagy csak úgy!

Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 főtt, áttört burgonya
50 dkg liszt
2 marék reszelt sajt + a tetejére szórásnak
15 dkg gépsonka 
1 ek. só
1 dl tej
pici cukor
fél kocka élesztő
1 tojás

Az élesztőt felfuttatom, addig egy tálba öntöm a lisztet. Beleteszem a sót, beledarabolom a margarint is. A felfutott élesztővel és a tört burgonyával összegyúrom, hozzáadom a sajtot és az apróra vágott sonkát.

Letakarva 1 órán át langyos helyen kelesztem. Amikor megkelt, kb. 2 ujjnyira kinyújtom, kiszaggatom, és egy papírral bélelt sütőlemezre teszem. A tetejét megkenem felvert tojással és megszórom reszelt sajttal. 180 fokos sütőben szép pirosra sütöm.

Megjegyzés: Gépsonka helyett lehet füstölt tarjával vagy sovány főtt combbal is készíteni!

[kapcsolodo_cikkek]