include("include/median_1.php"); ?>
Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 főtt, áttört burgonya
50 dkg liszt
2 marék reszelt sajt + a tetejére szórásnak
15 dkg gépsonka
1 ek. só
1 dl tej
pici cukor
fél kocka élesztő
1 tojás
Az élesztőt felfuttatom, addig egy tálba öntöm a lisztet. Beleteszem a sót, beledarabolom a margarint is. A felfutott élesztővel és a tört burgonyával összegyúrom, hozzáadom a sajtot és az apróra vágott sonkát.
Letakarva 1 órán át langyos helyen kelesztem. Amikor megkelt, kb. 2 ujjnyira kinyújtom, kiszaggatom, és egy papírral bélelt sütőlemezre teszem. A tetejét megkenem felvert tojással és megszórom reszelt sajttal. 180 fokos sütőben szép pirosra sütöm.
Megjegyzés: Gépsonka helyett lehet füstölt tarjával vagy sovány főtt combbal is készíteni!
[kapcsolodo_cikkek]