Almás krémes

Az egyik kedvenc süteményem! Könnyű és mégis tartalmas, sok íz vegyül benne!

Hozzávalók:

3 közepes alma,
5 tojás
8 ek cukor
5 ek liszt
1 kk sütőpor
4 dl tej
1 cs. tejszín ízű pudingpor
10 dkg margarin
1 tábla főzőcsoki

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztom, a sárgáját kikeverem az 5 ek. cukorral, a liszttel és a sütőporral. A fehérjét felverem habnak, majd a másik keverékhez óvatosan hozzákeverem.

Az almát meghámozom és cikkekre vágom. Egy közepes méretű tepsit alufóliával kibélelek, bekenem egy kis margarinnal, és elrendezem benne egy rétegben az almát. Ráöntöm a tésztát, és 180 fokon sütőben megsütöm.

Addig a tejből, cukorból és a pudingporból krémet főzök, ha kihűlt, a kikevert, puha margarinhoz adom. A megsült tésztáról leszedem az alufóliát, a krémet a tetejére kenem. Végül csokival vonom be!

Tipp: A pudingot hagyom mindig teljesen kihűlni és kanalanként adom a margarinhoz.

[kapcsolodo_cikkek]