Ébreszd fel a szunnyadó nőt! Az újjászületés receptje

Itt a tavasz és Földanyánkkal együtt, mi nők is belépünk a természet megújító, újjászülető folyamatába! Fogadjuk el ezt a csodás lehetőséget, ezt a csodás folyamatot és legyünk készek ráhangolódni az újjászületés testi - lelki - szellemi lehetőségeire!

Nem is gondolnánk mennyi, mennyi ajándékot kapunk Földanyánktól, mely ajándékokat a magunk egészségére, szépítésére, fiatalítására és egészségének megőrzésére fordíthatjuk. Ha a természet kínálta lehetőségeket választjuk és használjuk, sok - sok örömet és finom energiát, a leghasznosabb természetes táplálékot nyújthatjuk testünk és lelkünk számára. Viszonozzuk ezeket az ajándékokat úgy, hogy megköszönjük és kifejezzük hálánkat mindezért Földanyánknak és óvjuk a környezetünk a természet tisztaságát.

Női egyensúly Belső tisztulással
Ha tisztító kúrába kezdünk, jó ha tudjuk, hogy az élettani hatások mellet a lélektani változásokra is számíthatunk. Gondoljunk csak a takarításra! Mindent kipakolunk, amire már nincsen szükségünk, kiszellőztetünk, a legeldugottabb helyeket sem hagyjuk ki a pórszívózásból, megszabadítjuk a szobát, a lakásunkat, magunkat is a felesleges lim-lomoktól és helyükre tiszta, szemet gyönyörködtető dolgokat helyezünk.

Így van ez akkor is, amikor a testi tisztítás folytán a régi lerakódott anyagok kipucolódnak a testből és az ezekhez kapcsolódó lelki minőségek is távozhatnak. Ezért is megújító lehetőség ez, mellyel a régi szokások, haszontalan gondolatok helyére a tisztább, élet igenlőbb minőségeket teremthetjük meg.
Tehát a tisztító lehetőségnek óriási szerepe van akkor, ha valóban megújulni készülünk testileg és lelkileg egyaránt. S ha még kiegészítjük ezt azzal, hogy van konkrét elengedni valónk pl.: bizonyos dologgal kapcsolatban el akarjuk engedni a haragunkat- fontos megtapasztalásokra tehetünk szert testünk és lelkünk működését illetően.

Spirituálisan
Ha megfigyeled a természet változó arcait, nagyon sok új hírt kaphatsz Földanyánk minőségeire vonatkozóan. Ehhez, még csak nem is kell, hogy kimenj a természetbe, az erdőbe. Elég, ha a mindennapokban éberebb vagy e változásokra, hiszen Minden itt van!

Mindig velünk van a szél, a Nap, az ég, a fák, az elemek, csak az ember nem figyel rájuk, mert egyéb más fontos teendői fogja. Elméje fontosabb, érdekesebb dolgok után kalandozik.
Ahhoz, hogy hangolódni tudj, ahhoz le kell, hogy lassítsd magadat, kicsit le kell, hogy csendesedj, hiszen a féktelen rohanás, az elméd zaja és az ezzel való azonosulásod kerülő utakra terelnek. Nem egyszerűen arról van szó, hogy csináld másként és akkor más lesz, hanem arról, hogyha hangolni akarod magad jobb, ha nem csinálsz semmit, egyszerűen csak figyelsz!

A teljesebb, szebb, jobb női életért!

 1. Igyál friss, tiszta vizet, többet, gyakrabban, mint eddig megszoktad. 
   
 2. Mostanra mellőzd a fehér lisztes termékeket, sütiket, fehér cukros készítményeket és válts át gyümölcsre, friss gyümölcslére, a víz fogyasztása mellé. 
   
 3. Tarts gyümölcsnapokat, amikor csak gyümölcsöt eszel és bőven iszol vizet. Szervezd át a reggeledet, hogy örömmel, ráérősen induljon a napod. 
   
 4. Napközben hagyj időt arra, hogy figyelj a nyugodt étkezésre. Hagyd most a kifogásokat és a nehézségeket egy kis időre, melyek a " nincs időm"-mel, a " lehetetlen nyugodtnak lenni a munkahelyemen" - nel és az "ez nekem túl bonyolult"-tal próbálnak meg visszatartani a felfrissülés, női minőségeid tisztulásának lehetőségétől.

HarmoNet tipp: Apró praktikák nőknek>>>


 

 

Csak egy-egy napról van szó, melyeket egyszerű beilleszteni a mindennapok ritmusába a munka mellé. Ha kihagyod a szokásos rohanós ebédidőt és friss gyümölcsöket eszel, meglátod, plusz idővel, női Energiáid felfrissülésével ajándékozod meg magadat. A felszabaduló időt, egy nyugodtabb sétával, vagy egy padon való csendes relaxációra válthatod. Mindezek után valóban tiszta fejjel, új hasznos gondolatokkal, új pozitív ötletekkel, megújult női energiákkal, testi -lelki frissességgel folytathatod a napi tevékenységeidet. Sokkal türelmesebb, sokkal kiegyensúlyozottabb leszel, ha éberen törődsz tested, lelked egyensúlyával.

 1. Heti egy - két alkalommal jó alaposan dörzsölöd le a testedet, hogy a bőröd pórusain keresztül tested felfrissülhessen, így lelked is lélegzethez juthat. A radírozáshoz használhatsz buzakorpát, vagy tengerisó és oliva olaj keverékét. Utána használd a kedvenc testápolódat csepegtess bele egy-két csepp levendulát, mely testnek, léleknek egyaránt jót tesz. Masszírozd át jó alaposan az egész testedet. Egy ilyen átmasszírozással a lelkedet is átmasszírozhatod!
   
 2. Hogy a lepedék a fogaidról a nyelvedről és a szád belső részeiről letisztuljon, öblögess egy kanál oliva olajjal, tartsd a szádban, szűrd át a fogaid között, kb. 5 percig csináld. Utána moss fogat fogporral, hogy a szád belseje, a fogaid teljesen felfrissüljön és megújuljanak. A fogpor természetes anyagai a száj és fogíny egészségét biztosítják és szép fehérek lesznek a fogaid tőle!
   
 3. Mozogj többet. A testedet megerőltető mozgás progaramok helyett válassz kímélő lehetőségeket! A mozgás mellé lélegezz mélyeket és tudatosítsd, hogy amikor belélegzel a Mindenség energiáját lélegzed magadba, mely tisztít és gyógyít téged. 
   
 4. Használj gyógynövényes arclemosást! Nagyon jót tesz a pattanásos, problémás bőrre a zsálya és csalán tea. Kellemes bőrnyugtató a kamilla.
   
 5. A  gyengéden leforrázott csalán, teának elkészítve, a tisztulási folyamataidat támogatja. Fogyaszthatsz frissítésként  orbáncfü teát.
   
 6. Szakíts időt arra, hogy többet legyél a szabadban a természettel. Kerülj közelebb a fákhoz, a Naphoz, a szélhez. Engedd magadnak, hogy az elemek gyógyítsanak, kioldják testedet és lelkedet a napi terhek nyomása alól.
   
 7. Adj hálát Földanyánknak mindennapi ajándékaiért. Vigyázz környezeted tisztaságára, a természetre.
  Földanyánk áldása támogassa tested-lelked folyamatait!

HarmoNet tipp: Turiyam: Térképek a Belső úthoz>>>

Knolmár Mária
tudatosságfejlesztés