Ásó, kapa, nagykaland - Hogyan vedd rá? Menyegző jegyek szerint

Már tudod a születési dátumát, és kezded kiismerni. Elcsábíthatod egy-egy éjjel, kedvére való a főztöd, de fogalmad sincs, hogyan tovább, hogy tartsd meg, vagy lépjetek előre? Az élet legromantikusabb döntését hogyan hozná meg, mivel vehetnéd rá, és hogyan tervezi a nagy napot? Most megtudhatod!

2008 a Jupiter éve, és mint ilyen, nem csupán az anyagi felhalmozás, öröm, boldogág, és siker esztendője, hanem a menyegzők, egybekelések kiváló időpontja is egyben. Ha idén házasodsz, az csupa jót ígér a jövőre nézve. 2008 ráadásul szökőév. Ilyenkor akár nők is megkérhetik a férfiak a kezét, így dupla eséllyel szervezhettek idén egy remek esküvőt, ahol az élet legszebb és legigazabb fogadalmait teszitek majd.

Az esküvő egyedi esemény, még akkor is, ha nem az első, hiszen még a vadabb estekben is egy kezünkön megszámlálható számuk életünkben. Sokak szerint csupán egy szerződés – amely egyébként kis hazánkban is papíron, pusztán jogi célzattal megköthető, lakodalomtól függetlenül. Mások szerint azonban szakrális esemény, és mint ilyen megfontoltságot, felelősséget, határozott elképzeléseket követel, és nem utolsó sorban alapos felkészülést. Két lélek köti össze magát az útra, s azt ember többé szét nem választhatja.

Az esküvő olyan akár életünk legnehezebb fellépése, hiszen mindenki ránk figyel, és mindenki jelen van, akit igazán szeretünk; családtagok, rokonok, kollégák, barátok. Ráadásul, ha mondhatjuk azt, egy különleges cirkusz. Nem csak fellépünk, de különleges show-al kell készülünk, és szervezünk, hogy mindenki kedvére tehessünk. Miért elképesztően nehéz? Mert egyszerre kell a nagymamának, dédnagymamának megfelelni, a maga korosztálya szerint, a régi korok dalaival, szokásaival, és szolidságával, megkönnyeztetni a szülőket, a lányoknak túlszárnyalni szépségben minden eddigi saját átlagot, a férj összes volt barátnőjét és a koszorúslányokat, valamint ekkor kell igazán nagy bulit csapni a haverokkal, akik korábban csak sörpacás pólóban és rock-koncerten találkoztak veled. Bár néhányan szakítva a kötöttségekkel inkább csak arra figyelnek, hogy ez a nap – mivel róluk szól – önmaguk számára kedves legyen, és jogosan kérik környezetüktől, hogy legyenek e tekintetben megértőek.

HarmoNet tipp: Ha tavasz akkor esküvő 1. >>

A házasság tehát nem csak férfi és nő, aktív és passzív elemi erők misztikus összekapcsolódása, hanem egy tökéletes nap, amikor mindenki kedvére teszünk. Talán éppen ezek miatt a féktelen kihívások miatt érezhetjük azt, hogy ebből bizony egy is elég, sőt, talán emiatt gondolkodnak sokan úgy, ráérek ezzel, nem hozok a fejemre ennyi tennivalót. Valóban. Mindannyian, belül, másképp gondolkodunk. Van, akinek szent érték a hagyományos menyegző, van, aki szerint unalmas közhely, a társadalom egyik hibája, egy aprócska javítatlan tényező – bug – a mátrixban. Ahány ember, annyiféle esküvőt képzelünk el, és annyi módon vagyunk képesek fejünket igába hajtani. Van, aki már gyermekét hordja szíve alatt, és úgy öltözik fehérbe, megint más az első néhány randi után képes elhatározni magát, a házasság mellett dönt és a tettek mezejére lép.

Korunkban a házasság persze csalfa fogalom. Hiszen a házunk, otthonunk gyakorta már közös az esküvő előtt, az igazán szigorú, hagyományos elveket csak a mélyen vallásos személyek tartják be, ők, pedig vallási hovatartozásuknak, kultúrájuknak megfelelő jelleggel haladnak előre, életük nagy kereszteződésein át. Az egyes csillagjegyek, vagyis a Nap születés pillanatában való jegyhelyzete szerint elmondhatjuk, hogy az emberek hordoznak bizonyos jegyeket, azonos elképzelésekkel rendelkeznek esküvőjükről. Az alábbiakban álljon itt néhány fontos tudnivaló 12 alaptípus házasodási szokásairól. Nem csak arra térünk ki, milyen lakodalmat kíván a kedves, hanem azt is megtudhatod, ha még nem határozta el magát, hogyan hajthatod igába angyali glóriáját, vagy apró ördögszarvait.

HarmoNet tipp: Ha tavasz, akkor esküvő 2. >>

Kos

Mit jelent számára a házasság?
Sokáig húzza-halasztja, mire elszánja magát. Többnyire ez egy olyan dolog neki, amit meg kell tenni, amin túl kell lenni, de élvezettel vág azért neki. Gyorsan az ujja köré csavar, aztán évekig tologatja a nagy napot. Végül, ha már ígéretet tettél, szenvedélyesen rohan bele a házasságba. Többnyire egy nagy kihívás neki a házasság, amit azonban rendkívül élvez.
Hogyan kösd be a fejét?
El akar érni, és az, hogy akar, és futnia kell érted, többet jelent számára, mint utólagosan maga az esemény. Ha szeretnéd rávenni az esküvőre jó, ha kihívást jelentesz neki, játszol vele, vagy próba elé állítod. Ha úgy érzi, be kell vennie egy várat akkor azt meg is fogja tenni, minden erővel, díszmenetben vonul majd új életetekbe.
Hogyan képzeli az esküvőt?
Gyorsan és dinamikusan. Az együtt esszük a tyúkhúslevest a nagy napon, nem az ő asztala, találjatok ki valami extrém ötletet, vagy egyedi különlegességet. Fogadjatok tehetséges vőfélyt, aki felturbózza az estét. Ha igazán belelendül, lehet a menyecsketánc után már nem hoz vissza az ünneplők közé!

Bika

Mit jelent számára a házasság?
Biztonság, érték és hagyomány. Egy fontos, mondhatni elengedhetetlen elem. A birtoklás, és akarás kifejeződése, a legtermészetesebb dolgok egyike. A Bikának rendkívül fontos az esküvő, szakrális értelemben is, ez ugyanis hűsége és kitartása egyik kifejeződése.
Hogyan kösd be a fejét?
Tartós kitartó munkálkodással. Ha játszadozol vele, vagy esetleg mellékutakra tévedsz eljátszhatod bizalmát, azonban ha kitartóan és hűen szereted, ugyanakkor kedves programokkal varázsolod el, megmutatod neki művészi oldalad és érzi testi-lelki társra lel benned nem kell már kéretned magad, mert ő könnyedén lép bele ebbe az igába. Fontos, hogy a szellemi tirádák mellett testét is kényeztesd.
Hogyan képzeli az esküvőt?
Nagy lakodalmat kedvel, sok baráttal és családtaggal. Legyen ott mindenki, terülj-terülj asztalkám, és édes mézbor folyjon. A Bika kedveli, ha a lagzi nagy és nem csak környezetének, hanem neki is örömet okoz, kedveli, ha széles ételkínálat van, és igényes, szépen kidolgozott, esetleg művészi műsorral tűzdelt a program.

Ikrek

Mit jelent számára a házasság?
Számára az esküvő egy híd, egy egyenlőségi szertartás, ahol összekapcsolódik a két fél. Nehezen választ magának párt és sokáig rágódhat döntésén. Olykor már a jegyben-járáskor is hűtlen, mert az utolsó percig keresi az Igazit. Ha viszont úgy érzi megtalálta, misztikus házasságot óhajt vele, ahol a két fél, mint két fél dió, egy tökéletesben egyesül. Számára a kommunikáció, az őszintén kimondott érzések csúcspontja az esküvő, ezért nehezen szánja rá magát.
Hogyan kösd be a fejét?
Többnyire türelmet gyakorolj és várd meg, hogy kiismerjen. Ha erre áhítozol, beszélgess vele, oszd meg vele gondolataid, és szellemi készségeiddel hengereld le. Éreztesd, hogy ti ketten, mint két tojás, egy pár, és jól kiegészítitek egymást. Engedj neki szabadságot, hogy érezze ez az Ő döntése.
Hogyan képzeli az esküvőt?
Szinte biztos, hogy modern, nem hagyományos esküvőt választ. Lehet szűk körű, de egészen nagy lagzi is. Fontos számára néhány apró, de szakrális megnyilvánulás. Sokszor az előkészületet jobban élvezi, mint magát az eseményt, így lehet, többet beszél róla, vagy  éppen meghívókat ír a helyett, hogy időben  megfelelő öltözéket választana. A baráti kör jelenléte számár nagyon fontos a menyegzőn.

Rák

Mit jelent számára a házasság?
Számára a házasság a családalapítás, valami egészen észvesztően komoly dolog kezdete. Többnyire a gyermekáldáshoz köti, addig nem sürgeti, viszont előtte mindenképpen tervezi. A házasság a békés fészek kialakításának egyetlen elfogadott útja. Gyakran sokáig keresgél, mivel csak a megfelelőt hajlandó elvenni. Azt, aki mellett dönt a legbelsőbb intim szférájába engedi be. Számára ez az alkalom érzelmi csúcspont. Gyakran azonban az együttéléssel is beéri, ha minőségi a kapcsolat.
Hogyan kösd be a fejét?
A Rák fejét a legkönnyebb a családi fészek alakítgatásával, romantikus estékkel és a biztonság nyújtásával bekötni. Ha gyermekről fecsegsz neki, szintén előrelendítheted e téren, viszont vigyázz túl ne kacsázz a célon, mert ha ő még nem döntött, ez mélabússá teheti. Igyekezz otthonotokra koncentrálni, azt óvd meg minden vihartól és karrier-bajtól.
Hogyan képzeli az esküvőt?
Hatalmas, vagy akár picike esküvő is szóba jöhet nála. Lényeges számára, hogy ott legyen minden családtag, rokonok, azok, akiket barátként szeret, akik legbelsőbb társai. Az esküvő után elfogadhatatlannak tarja a különélést, ezért ha előtte nem rendeztétek ezt a vonalat, legkésőbb ekkorra időzítsétek a költözést – de jobb hamarabb. Nagyon érzelmes, így romantikus esküvőt tervez, különleges nászúttal. Kedveli, ha hajón tartják a lakodalmat.

Oroszlán

Mit jelent számára a házasság?
Egy fontos döntést, elhatározást, azt, hogy az élre áll, vezetővé és a család urává válik. Ettől ez teher és nehéz döntés neki, azonban az életörömök kezdetét is jelenti számára, ahol Ő gondoskodhat és törődhet kedvesével. Gyakran magától kezdeményezi az esküvőt, ha úgy érzi megtalálta szíve választottját.
Hogyan kösd be a fejét?
Az Oroszlánokat egyetlen úton kötheted igába, ha engedsz lusta kicsapongásaiknak, de közben hiúságukat és öröm igényüket táplálod. Sok közös programmal, laza estével, vidáman eltöltött időszakkal veheted le a lábáról. Szinte biztos, hogy kényszerhelyzetben nem, csak örömében lesz hajlandó megkérni. Egy hosszú nyaralás kiváló alkalom ennek elősegítésére.
Hogyan képzeli az esküvőt?
Hatalmas lagzit szervez, illetve szerveztet, veled. Rokonokat, barátokat is meghív. Olykor még olyanokat is, akiket alig, vagy csak szegről-végről ismer. Szereti megajándékozni vendégeit, így biztos, hogy valamilyen műsorral kedveskedik, a legjobb ételeket választja. Ha esetleg nincs elég pénze egy nagy lagzihoz, hajlandó ezért hitelt felvenni, ennek a napnak ugyanis szerinte ragyognia kell. Nem szereti a borús esős esküvőket, ezért nyári időszakban érdemes esküdnie.

Szűz

Mit jelent számára a házasság?
A házasság számára rendkívül fontos kérdés és egy fontos döntés. Egy részről illik, más részről szeretné. Többnyire megfontolt döntést hoz, és gyakran a szíve helyett az eszére hallgat. Ha környezetében sokan nősülnek, biztos, hogy kedvet kap és rendszer szerint él majd tovább. Gyakran egymás kikutatásában egy fontos elem számára a házasság, egy kapu. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy az esküvő neki egy fázis az életében, egy sziget, melyre addig költözik be, amíg az örömet nyújt számára.
Hogyan kösd be a fejét?

Sok beszélgetéssel és csodás estékkel, amikor mindketten megmutathatjátok szellemi oldalatokat. A Szűz alapvetően kedveli az alárendelt helyzetet, ezért ha kezdeményezel, nehezen mond nemet, vigyázz, még akkor is, ha esetleg nem gondolja komolyan az igent! Ha úgy érzi, ezzel örömet okoz neked, és szolgálhatja ezzel a kapcsolatotokat, akkor könnyen kapható. Ha közös az érdeklődési körötök örömmel vág majd neki a nagy útnak.
Hogyan képzeli az esküvőt?
Az esküvőt többnyire szolidan képzeli, kisebb csapattal, főként barátokkal, agy akár kollégákkal. Viszont még a kis esküvő minden apró részletét is megszervezi, mert nem szereti az üresjáratokat és felesleges perceket. Mivel utál szerepelni, kedveli, ha valami elvonja róla a figyelmet, akár egy program, akár a másik fél. Mivel nagyon szorgos személy, nehéz lesz rávenni, hogy hosszú időre, hatalmas nászútra kérje el magát munkahelyéről.

Mérleg

Mit jelent számára a házasság?
A házasság a Mérleg számára a társsal való egyesülés csúcspontja. Egy fordulópont, amikor megítéltetünk. Többnyire nehezen megy bele ebbe a játékba, mivel érzi, itt mérleget kell vonnia, és meg kell ítélni a korábbiakat. Ha nem elég erős szerelme szinte biztos, hogy nem megy bele az esküvőbe, de elengedni is csak nehezen tud. A szerelem kifejeződéseként viszont - ha őszintén megélte – gyakran választja ezt a szép, törvényes utat.
Hogyan kösd be a fejét?
Varázslatosan romantikus estékkel, amikor érzelmileg szellemileg és testileg is egymásra találtok. Többnyire hiú ember, akinek az önbizalmát bátran fényesítheted. Ha úgy érzi, harmóniában vagytok, feszültség és ellentétmentes a kapcsolatotok könnyen igába hajtja fejét
Az esküvő egyébként kiemelkedően fontos a Mérlegnek, a családalapítás ehhez képest csak másodlagos, de nyitott az együttélés formáira is.
Hogyan képzeli az esküvőt?
Többnyire egy kifejező romantikus esküvőt képzel, ahol őszintén elmondhatjátok, mások előtt is, hogy mit éreztek. Szereti, ha kicsit mindenki a kedvére tesz, ha a közönség is kiveszi részét a lakoma szervezéséből. Imádja a hosszú nászutat és akár hajnalig képes bulizni a nagy napon is. Fontosak számára a külsőségek, így a terem díszítése, az öltözet vagy a zene milyensége, egy műész jelenléte, a tánc, ezekre a részletekre esetében külön oda kell figyelni.

Skorpió

Mit jelent számára a házasság?
A házasság számára a ragaszkodás, a vágy, a szexuális igény kifejeződése, a birtoklás beteljesülése. A Skorpió, mint mindenben, a házasságban is felleli a halált, a változás témakörét. Ha rászánta magát-e végtelen nagy transzformációra valóban új életet kezd.  Felelősségteljessé válik és ragaszkodását is jobban megmutatja. Többnyire egy mélységesen-mély szenvedélyes társat keres, aki lelki ikertestvére, s akivel misztikus egység-érzést él meg.
Hogyan kösd be a fejét?
Kalandos éjjelekkel, és szenvedélyes megmutatkozásokkal. Jó, ha kifejezed iránta való féktelen vágyódásod, ragaszkodásod, de közben szabadjára engeded, és levegőhöz is juthat. Ha érzi veled a lelki egységet - és ezt ugyan kívülről gyakran nehéz megmondani – akkor biztosan eljön a nagy nap. Szánj elég időt az érzelmes, lelkizős pillanatokra vele.
Hogyan képzeli az esküvőt?

Az esküvő egy csúcspont életében, amikor minden megváltozik. Nagyon erősen fókuszál rá, és előre tervezi. Gyakran nem tudja elképzelni szerettei, vagy barátai nélkül. Szakrális eseményként gondol rá, így a spirituális oldalnak is teret enged. A nászéjszakára külön is rengeteget készül.

Nyilas

Mit jelent számára a házasság?
Az esküvő számára egy ellentmondásos esemény. Egyrészről nemes szabadsága bekorlátozása, másrészről egy szakrális vagy vallási esemény, amely gyönyörű és felemelő. Sokszor vágyik arra, hogy az ég akarata teljesüljön menyegzőjében, és arra, is hogy olyan társat találjon, aki szabadságát is megőrzi, mégis boldoggá teszi.
Hogyan kösd be a fejét?
Többnyire sok vidám pillanattal. Ha humorérzéked a helyén van, szeretsz mozogni, kirándulni, sportolni és mindig érdekes és kihívásokkal teli vagy számára, akkor kitűzi magában a nagy napot, és meg is valósítja azt. Az életörömök beindítják e téren, ha pedig vallási hovatartozásodat illetően megegyezik elképzelésetek, még inkább a kedvére való vagy.
Hogyan képzeli az esküvőt?
Nagy lagzit képzel el, ami kevéssé kötött, amelyen van ideje arra, hogy kicsit eltűnjön egy-egy baráttal beszélgetni. Szereti a szórakoztató programelemeket, de jelentősebb neki, a barátok jelenléte. Olykor belefér neki egy-egy izgalmasabb, kalandosabb esküvő is. Legénybúcsú/leánybúcsú hangulattal, repülőgépen, vagy méregdrága szállodákban. Egy biztos, imádja, ha egyedi és különleges az alkalom.

Bak

Mit jelent számára a házasság?
Biztonságot és rendszert. A hagyományok felélesztését, a szokásrendszert, és azt, hogy valami fantasztikus, életre szóló ígéretet tesztek egymásnak. Időn túli társat keres, karmikusat, a végzetét, ahogy mindenben. Komolyan veszi és felelősséget vállal társáért. Fontos számára, hogy egzisztenciálisan is megfelelő partner legyen, ezért ennek eléréséig gyakran hezitál vagy nem érzi jól magát bekötve.
Hogyan kösd be a fejét?
Biztonság nyújtásával és a mindennapok rendszerével lehet. Ha érzi, hogy képes melletted fejlődni, építeni életét, karrierjét, és van egyfajta megnyugtató állandóság kapcsoltotokban, akkor képes magasra törni és ebbe beletartozik az is, hogy eszményi házasságot köt veled.
Hogyan képzeli az esküvőt?
Az esküvőt gyakran szolidan képzeli, csak ritkán veri nagydobra. Kedveli, ha jelen van mindenki, aki őt valaha segítette. Akivel érzelmileg nem érti meg magát, még akkor se hívja meg, ha illik. A szabályokat, elveket, és szokásokat híven betartja, precíz lakodalmat kedvel. Nem szereti, ha mindenki körötte ugrál, vagy ha túlságosan érzelgőssé válik a nagy nap, szereti békében és szeretetben, nyugalomban megrendezni azt.

Vízöntő

Mit jelent számára a házasság?
A házasság számára egy szerződés két emberi lény között. Az egyenrangúság, szeretet kifejeződése, gyakran egy ígéret, hogy te meg én, együtt haladunk tovább. Olykor keres benne spirituális magasságokat, de gyakran a profánabb oldalát ragadja meg, és nem misztifikálja túl az eseményt. A szokásokat komolyan veszi, az emberiség hagyományait igyekszik követni, de sokszor kulturálisan keveri az elemeket. Többnyire azonban nem házasság-párti elfogadható számára az együttélés, sőt akár még az élettársi különélés is.
Hogyan kösd be a fejét?
Ez bizony nem lesz könnyű. Ha úgy érzi testileg-lelkileg, érzelmileg megfelelő vagy neki, és gyermekinek is jó szülője lennél, biztosan a tettek mezejére lép, de nem kapkodja el tettét. Szereti a szabadságot és lazaságot, így magánutakkal, humorral, laza fellépéssel nyerheted őt el. Gyakran inkább csak a gyermekvállalás viszi rá e nemes lépésre.
Hogyan képzeli az esküvőt?
Az esküvőt könnyedén képzeli, nem szervezi sokat, néhány elemét figyeli csak meg, és az embertársi szeretetre építi azt. Fontos viszont neki az utazás, a nászút helyszíne, és az, hogy a partyn mindenki kiválóan érezze magát. Az esküvő előtt is minden napot a maga teljességében szervez meg, így lehet, nem készül kellően a nagy napra. Az öltözékére és a helyiségre igényes, de gyakran lusta tenni érte, így támogatni kell a szervezésben. Extrém helyszíneket is szívesen választ, ahogy extrém korkülönbséggel, vagy esetekben, pl. első blikkre, vagy vitát követően is képes a házasságra rászánni magát.

Halak

Mit jelent számára a házasság?
Misztikus egyesülést és csodás érzelmi önkifejezést. Gyakran egy nagyon komoly érzelmi döntés ez neki, ezért sokáig őrlődik. Olykor képes puszta emberi szeretetből barátokkal is frigyre lépni, de ezt sosem vallaná be magának. A házasság számára egy összefonódás, ami közelebb visz a Teljességhez és spirituális magasságokhoz.
Hogyan kösd be a fejét?
A Halak fejét könnyű bekötni, ha nem csak szeretője, hanem társa, barátja is vagy egyben. Szereti a beszélgetéseket, és az őszinte érzelemnyilvánításokat. Ha közlöd vele, mit jelent számodra, biztosan elmélázik az esküvő lehetőségén. Gyakran nagyon érzelmes így hamar beleugrik ebbe az igába. Ha vallásilag is megegyeztek, misztikus tapasztalataitok is megosztjátok egymással, egy okkal több, hogy téged válasszon.
Hogyan képzeli az esküvőt?
A Halak többnyire nagy esküvőt képzel, békében és harmóniában. Sokszor egyházi esküvőt óhajt, és minden ismerőst, barátot, annak nagynénjét és a lányának kutyáját is meghívva. Szereti, ha kiváló fogások kerülnek az asztalra, és igazi vendéglátó lehet. Számára ez érzelmileg óriási nagy nap, szereti, ha az egész hónap készüléssel, nászúttal együtt erről a remek dologról szól. Fontosak neki az érzelmi kinyilvánítások, így a koccintások, bókok, gratulációk is, érdemes ezekre időt hagyni a programban.