Borotváld magad tökéletesre mindenütt!

A női szépségápolás egyik legfontosabb eleme a szőrtelenítés. A hölgyek nagy része választja a borotválkozást, hiszen ez a leggyorsabb és legolcsóbb módja a selymesen sima bőr elérésének. És ami szintén nagyon fontos: fájdalommentes!

A szőrtelenítésnek többféle módja ismeretes, mindenki azt használja, amelyik számára a leggyorsabb, legkönnyebb, legkényelmesebb, vagy egyszerűen azt, amit már jól megszokott. Most megtudhatod milyen apró trükkökkel érheted el azt, hogya borotválkozás után bőröd valóban hosszantartóan gyönyörű, sima és vonzó legyen.

 1. Mindegy, hogy tusolsz, vagy fürdesz borotválkozás előtt, a lényeg, hogy 20 percnél ne tartson tovább, mert a túlhidratált bőrön, annak egyenetlensége miatt, nehezen csúszik a borotva. Vidd fel a borotvahabot, figyelj arra, hogy mindenhová egyenletesen kerüljön. Nem biztos, hogy a szappan jó választás, mivel száríthatja a bőrt és eltömődhet a borotva is. Bizonyos borotvatípusoknál már beépített zselé párna segíti a borotválkozást, így nincs szükséged már sem borotvahabra, sem szappanra.
   
 2. Használj tiszta és kifejezetten nők számára kifejlesztett borotvát. Miért? Egy női borotva ergonómiailag úgy van kialakítva, hogy tökéletesen kövesse a női hajlatokat, mint például a boka vagy a hónalj. Az új pengékkel könnyebb és hatékonyabb a borotválkozás, ráadásul kivédhető a bőrirritáció és a sérülés is.
   
 3. Csináld könnyedén! Minél kevesebb erőfeszítéssel borotválkozz! A borotválkozás iránya nem kötött, ezért válaszd azt az irányt, ami neked kényelmesebb. A hónalj borotválásánál célszerű magasra emelni és egyenesen tartani a kart, így jobban hozzáférsz a felülethez.
   
 4. A nehézen elérhető részeket, mint például a boka, a hónalj, a comb, vagy a térd hátsó része, hagyd a végére. Ezek igénylik a legnagyobb összpontosítást, ezért ezeket borotváld a végén, amikor a borotva már a legjobban a kezedre áll.
   
 5. Amikor végeztél a borotválkozással, használj hidratáló összetevőkben gazdag testápolót. A borotválkozás után öt percen belül vidd fel, hogy a bőröd megkaphassa a szükséges tápanyagokat, majd legalább 5 percet várj a felöltözéssel, amíg a bőröd teljesen beszívja a testápolót.

Most nézzük azt az 5 dolgot, amit eddig talán nem tudtál a borotválkozásról:

HarmoNet tipp: 6 szőrtelenítő tipp>>>

Sok sikert a jövőben a borotva használatához!