Finomságok locsolóknak - hogy ne részegedjenek le

Néhány tipp, hogy a locsolókat ne csak alkohollal tudd megkínálni!

Ha van kedved és időd sütögetni íme egy egyszerű recept!

Sonkás-sajtos pogácsa:

Hozzávalók:  25 dkg burgonya, 3 tojássárgája, 1 kocka margarin, 50 dkg liszt, 2-3 dkg élesztő, cukor, só, fél dl tej, 15 dkg apróra vágott gépsonka, 30 dkg reszelt sajt

A krumplit kockákra vágva sós vízben megfőzöm, összetöröm. Az élesztőt a fél dl tejben, kevés cukorral felfuttatom, majd összegyúrom a többi hozzávalóval. A sajtnak kb. a 2/3-át teszem csak bele, a többi a tetejére marad. Kelesztem és kb. két újnyira nyújtom ki. Tetejét sütés előtt felvert tojással megkenem, majd sajttal szórom meg. 180 fokon szép pirosra sütöm!

Nem szükséges mindképp sütnöd, készíthetsz tartalmas szendvicseket is! Csak készíts több féle szendvicskrémet és pakold meg mindenféle zöldséggel, nagy sikere lesz!

Füstöltsajtos szendvicskrém:

Hozzávalók:1 doboz tejszínes sajtkrém, 20 dkg reszelt füstölt sajt, 3 kanál tejföl, bors

A sajtkrémet felteszem egy lábasba melegedni, ha már olvad hozzáadom a sajtot. Összeolvasztom, belekeverem a tejfölt és ízesítem borssal. Kihülés után újrakeverem és már kenem is!

Házi májkrém:

Hozzávalók: 60-70 dkg csirkemáj, 1 fej vöröshagyma, egy ek. libazsír, só, bors, majoranna, kakukkfű

Az apróra vágott hagymát kevés libazsíron megpárolom. Hozzáadom a megmosott és lecsepegtetett csirkemájat. Készre sütöm! Botmixerrel összetöröm és ízlés szerint fűszerezm a sóval, majorannával, borssal és kakukkfűvel.

További hasznos receptek a Nagyi konyhája rovatban!>>