Légy igazi nő!

Manapság válságban vagyunk a nemi szerepekkel. Egyre több nőies férfi és férfias nő van. Ennek sok oka lehet, de akkor tudhatjuk leginkább, hova tegyük ezt a dolgot, ha tudjuk, mihez tartsuk magunkat.

A médiából jövő nőideál (akár külsőleg, akár belsőleg is nézzük azt) nem igazán azonosulásra méltó.

Tegyük ezt rendbe, és válaszoljunk arra az ősi kérdésre, hogy milyen is az ideális nő?

A rossznyelvek szerint három helyen méretődik meg egy nő. Az életben, a konyhában, és az ágyban. Az életben érdekes személyiség, a konyhában virtuóz, és az ágyban fantáziadús. Ha ez nem egészen van is így, azért van ennek a mondatnak igazságtartalma. Nézzük tehát sorban a vonzósághoz elengedhetetlen dolgokat!

 

 A jókedv…

Vannak hobbijaid, vagy maga alá gyűr az élet, és reggeltől estig csak a munka van? Az életöröm az igazán vonzó dolog! Ne felejtkezz el a lelked ápolásáról, hiszen ha az rendben van, bármire képes vagy. Ehhez pedig az kell, hogy vállalj felelősséget a jókedvedért! Keresd meg, mi az, amivel szeretsz foglalkozni, és tedd azt napi rendszerességgel! Néha ülj be egy kávéházba egy finom kávéra, vagy trécselni a barátnőkkel, végy egy jó könyvet, és amint időd engedi, olvass!
Mosolyogj! Ne csak a száddal, a szemeddel is! Nézz nyílt tekintettel a világba, légy kíváncsi, annyi, de annyi érdekes felfedeznivaló van! Egy mosolygó piros alma – típusú nőnél nincs szebb! (Ez pedig kortól, testalkattól, arcvonásoktól független dolog!)

Az igényesség…

Ne hagyd el magad! Minden nő szép a maga módján. Sminkelj picit (akár minden nap), keresd meg azt a stílust mind öltözékben, mind sminkben és hajviseletben, ami a legjobban áll neked! Tornázz, amennyire lehet, ezáltal őrizd meg a bőröd feszességét.
Persze otthon nem (feltétlenül) kell tűsarkúban mosogatni (bár hetente egyszer az is beleférhet, főleg, ha a párod épp otthon van), de a szakadt, gyűrött pólót cseréld igényes, egyszerű, kényelmes ruhára. Ugyanez igaz a hálóöltözékre is, a fehérneműre is.

Egy igényes nő miden fehérneműje szép!

Az igényességben természetesen a mértékletesség is döntő fontosságú.
Alapszabály: ha vonzó szeretnél lenni, legfeljebb egy dolgot emelj ki magadon. Vagy a dekoltázsodat, vagy a lábadat, vagy az arcodat. (Tehát vagy mélyen kivágott felső, vagy miniszoknya, vagy erős smink.) A harisnyatartót (ha van) pedig csak otthon, a párodnak mutogasd. Ne feledd: nem az a cél, hogy kihívó legyél, hanem az, hogy a picit fűszeres, pikáns, érdekes oldaladat mutasd meg.
Másik alapszabály: a hajad, a körmöd mindig legyen rendezett és tiszta.
Kell, hogy legyen jó illatod is. Nem feltétlenül parfüm, elég az ápoltságot jelentő szappanillat, vagy a kedvenc öblítőd illata is. (Itt külön felhívnám a figyelmedet a szád illatára. Ha gondod van vele, fordulj orvoshoz!)

Az érdekesség…

Képezd magad, légy kíváncsi a világra. Légy jó társalkodó, légy tájékozott. Persze nem kell doktori címet szerezni aktuálpolitikából, sőt. De tudj miről beszélgetni, és lehetőleg ne a műköröm legyen a fő témád. Hallgasd meg a társadat is, érdekeljen, mi történt vele, min gondolkodik. Ha találsz benne érdekes dolgot, nyugodtan dicsérd meg, ismerd el a tudását! Légy a legjobb barátja!

A tartás…

Légy büszke magadra! Húzd ki magad, nézz az emberek szemébe bátran (de persze ne erőszakosan! Az agressziót hagyd ki a tulajdonságaid közül, ha nő vagy, ésszel, bűbájjal harcolj, ne szájjal!) Sose könyörögj, és teljesen sose add ki magad. Itt újra felhívnám a figyelmet a mértékre: ne megközelíthetetlen, hanem titokzatos légy. Legalább egy titkod mindig legyen előtte, magadról az információt lassan adagold. Légy önálló, szabad akaratú ember, aki nem azért van a párjával, mert épp nincs más, hanem azért, mert vele jobb lenni, mint bárki mással.

Kapcsolatok indulásánál ne te légy a kezdeményező. Bár kivételek vannak, a férfiaknak szükségük van a vadászat érzésére. Ha nagyon tetszik neked valaki, legfeljebb provokáld, „cicázz” vele, mosolyogj, de ne irányíts. Az az ő dolga, te pedig légy türelmes. Hagyd meg neki a kezdeményezés jogát azért is, hogy hadd érezze magát nyertesnek, hisz ha téged meg tud hódítani, máris nyertes.  Ugyanakkor néha tudj gyenge is lenni, engedd, hogy megmenthessenek a férfiak. Fogadd el, ha adni akar valamit, legyen az akár bók, akár ajándék! Ne tankolj egyedül, ne csinálj férfias dolgokat: ha valami szerelési problémád adódna, kérj segítséget, persze mindezt kedvesen!

 

A méltóság…

Ne hozd magad sosem megalázó helyzetbe. Férfinak ne könyörögj, ha szakításra kerül a sor, emelt fővel távozz. Jobb fog jönni a régi helyett! Kerüld el a hisztit (na jó, havonta egyszer megengedett..), ne zsarold a párodat, ne vádaskodj. Dönts el, hogy tudsz-e benne bízni, vagy sem. Ha tudsz, ne ellenőrizd sem a telefonját, sem a számítógépét, sem az egyéb dolgait. Ha viszont visszaél a bizalmaddal, és csalódsz benne, akkor ne maradj vele. Tartsd szem előtt, hogy nem minden kapcsolatot lehet megjavítani, és kár a „döglött lovat megkérni, hogy álljon talpra”. Vedd észre, hogy egy kapcsolatnak mikor van vége, és ha ez bekövetkezett, méltósággal menj tovább az utadon. Hisz neked is jogod van a boldogsághoz!

Az érzékiség…

A szex az életünk egyik nagyon fontos örömforrása Van szexi fehérneműd? Neccharisnyád? Harisnyatartód?
Képezd magad ezen a területen is, látogass el egy intimtorna-tanfolyamra, vegyél a témával foglalkozó könyveket. Tanulj meg néhány fogást a masszírozásban, és lepd meg vele a párodat! Egy barátnőm nagy ötlete volt, hogy gipszbe öntette az ajkai formáját, és a párja ezt kapta ajándékba a születésnapjára. Néha öltözz csak a kedvéért estélyi ruhába, vagy játssz akár szerepjátékokat vele. Ha sok éve együtt vagytok, randizzatok újra! Látogassatok meg olyan helyeket, ahol a kapcsolatotok kezdetén jártatok, és néha intimebb együttlétek helyszínének megválasztásában is lehetsz kreatív. Tartsd életben a szenvedélyt!

Az otthon melege…

A te feladatod az otthon tüzének őrzése, melegének megteremtése. Csinosítsd a lakást, virágokkal, apróságokkal, textilekkel. Ha előbb érsz haza, várd a párodat, örülj neki, amikor belép az ajtón!
Főzz is. Nem kell feltétlenül konyhavirtuóznak lenned, de néha tálalj fel valami különleges ételt, finom borral, akár gyertyafénnyel. Ha nagyon nem megy, látogass el egy főzőtanfolyamra, manapság dögivel találsz ilyeneket. Az otthonotok legyen nyugodt, barátságos kuckó a világban, ahova jó hazajönni.

Akikről példát vehetsz…

Érdemes tanulni a nőiességüket sikerként megélt nőktől. Javasolom Audrey Hepburn, Barbra Streisand, Kleopátra, Madame Pompadour életének tanulmányozását, róluk több könyv és film is készült. Tanulj tőlük!

Élvezd a nőiességedet!

Tudom, nehéz mindezt megélni, főleg, ha a külvilág ezt nem támogatja. Kezdd el megvalósítani a fentieket, de ne váljon ez görcsös igyekezetté, mert akkor nem ér semmit az egész. Szépen, lassan tedd a dolgodat, és a tekintetedben minden benne lesz előbb-utóbb.

(Ha nehéz az indulás, itt kaphatsz segítséget: www.kapcsolatokert.hu)

Azt is tudom, hogy manapság elvárják a nőktől azt, hogy több helyen is egyszerre álljanak helyt, szinte minden segítség nélkül. Valamint az igazi férfiak is ritkák manapság. (Talán azért is, mert a nők a méltóságukat lejjebb adva már nem várják tőlük az úriemberséget?) Ennek ellenére úgy gondolom, hogy érdemes vonzó nővé válnod.

HarmoNet tipp: Ébrezd fel a szunnyadó nőt!>>>

Biztosíthatlak, ha a fentieket gyakorolod, azon túl, hogy nagyon jól fogod magad érezni a bőrödben, meglátod majd, hogy megéri az energia-befektetés! Leginkább azért, mert egy pozitív, felfelé ívelő spirálba kerülsz, és elismerésekből, bókokból annyira sokat fogsz kapni, hogy csodálkozni fogsz, miért nem kezdted el mindezt korábban…
Sok sikert kívánok az utadhoz!

Kárpáti Tímea

Képek: piqs.de, Johanna B., Steve Evans